Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Anneler-Babalar Eşittir

12 Eylül 2019, Perşembe 13:59
Anneler-Babalar Eşittir

Hangi anne-babaçocuğunu daha çok hak eder? İstanbul, Ankara, İzmir’deki anne-baba mı? Diyarbakır, Van, Şırnak’taki anne-baba mı? Hangi anne-baba çocuğunu daha çok sever? İstanbul, Ankara, İzmir’deki anne-baba mı? Diyarbakır, Van, Şırnak’taki anne-baba mı? Ne abes bir soru değil mi? Bunun şehri, ırkı, sosyal statüsü, mesleği yok!

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde eylem yaparak, dağa kaçırılan çocuklarını geri isteyen anne-babanın acısını anlamamak, onunla empatik duygu bağını kurmamak mümkün değil. Canının, ruhunun parçası olan çocuğunun terörist olması, can alması için dağa çıkartılmasına, hangi anne-baba rıza gösterir? Hiçbiri göstermez. Bu anne-babalara kulak vermek, el vermek tüm siyasilerin ve devletin görevidir. Devlet, bunu hükümet eli ile yasama, yürütme, yargı ve askeri boyutta yapar.

pkk, çocukları bile amacına alet edecek boyutta iğrenç, milyonların ölümüne sebep olan bir terör örgütüdür. Türkiye’nin parçalanması amacıyla, başta ABD ve Avrupa tarafından desteklenen ve finanse edilen bu terör örgütü ile ilgili gerçekler bu kadar aleni iken, anayasal çerçevede oluşan partilerin, sağ-sol ayırt etmeden, bu illegal yapıya, bu terör oluşumuna sempati duyan mensuplarını ayıklaması, temizlemesi gerekir. Bu temizliği,genel çerçevede istisnasız tüm parti ve oluşumların yapması gerekir. Özel çerçeve de ise, pkk ile benzerlik çağrışımı yapan HDP’nin ve iktidar erkini elinde bulundurması hasebiyle AKP’nin yapması gerekenler bulunmaktadır.

HDP bir siyasal aktördür ve pkk ile bağlantısı, kendilerince organik olmasa da;öcalan ile görüşmeler, seçim komisyonlarının kandilce belirlenmesi vb. gibi aktiviteler, bağlantılarınınyeteri derecede organiklik içerdiğini gösteriyor. Madem anayasal bir parti, anayasaya göre hareket etmeli vepkk ile hiçbir bağ kurmamalı, görüşmemelidir.

AKP ise, iktidarı elinde bulunduran olarak birincil derecede sorumludur;o da aynı kaidelere uymalı, samimi olmalı, dün başka, bugün başka konuşmamalıdır ama realite öyle değil; aşağıdaki sözler AKP’nin üst düzey bürokratlarına ait;

‘’MİT müsteşarımızı Oslo’ya gönderen benim, İmralı’ya gönderen benim.’’ Recep Tayyip Erdoğan

‘’Sayın öcalan demeyi, posterini taşımayı, pkk bayrağı açmayı suç olmaktan biz çıkardık, cezalarını erteledik.’’ Bülent Arınç

‘’öcalan demokrasiye katkı sağlıyor.’’ ‘’Bağımsız kürdistan için silah kullanabilirsiniz.’’ Mehmet Metiner

‘’pkk‘ya katılan çocuklar benim canım ciğerim.’’ Cuma İçten

     Ve daha nice nice söylemler, hepsi hafızalarda, hepsi kayıtlarda unutulmadı, unutulmayacak. Samimiyetten uzak ikiyüzlü politikalardan, halkı aptal yerine koyup, halkın abdal olduğunu unutanlardan, söylediğinin arkasında durmayıp, ar duygusundan haberi olmayanlardan, ‘’Benim adamım, benim partim’’ zihniyetindenülkenin gördüğü zarar artık boyu aştı!

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.