3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Üzüm Baklan’ın Yüzünü Güldürdü

Üzüm Baklan’ın Yüzünü Güldürdü
Baklan ilçesi Boğaziçi mahallesinde yörenin ve bölgenin göz bebeği olan iri kara üzüm hasadı başladı.

Bağ alanlarının yoğun olduğu Baklan Boğaziçi mahallesi üzüm bağlarında hareketlilik yaşanıyor.Mutlu bir telaş içinde bağlardan kesilen üzümler, üzüm işleme tesislerinde meyve nektarı ve şaraplık olarak değerlendirmek üzere toplanıyor. Toplanan üzümler başta Dimes Gıda olmak üzere ilimiz ve diğer illerden gelen farklı firmalar tarafından satın alınıyor.

“Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever’e teşekkür ediyoruz”

Türkiye’nin önde gelen saygın firmalarından olan Dimes Gıda’nın zirai satın almadan sorumlu Ziraat Mühendisi Cüneyt Elden, “Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever’in daveti üzerine Boğaziçi’ne geldik. Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman üzüm aldığımız Boğaziçi çiftçisinden ve üzümün kalitesinden memnunuz. Onların da bizden memnun olduğunu düşünüyoruz. 2018 yılı üzümlerini Belediye ve meclis üyeleriyle imzaladığımız protokol doğrultusunda alımlarımızı yapıyoruz. Çiftçiler de durumdan oldukça memnun.Önceki senelerde yaşadığımız sorunları yaşamadık. Üzüm alımında bu organizasyonu sağlayan Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever’e teşekkür ediyoruz. Bizlere öncülük etti.Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de birlikteliği sağladı. Alımımız devam ediyor ve üzüm bitinceye kadar da devam edecek” dedi.

“Çiftçi satışlardan çok memnun”

45 yıldır Boğaziçi’nde çiftçilik yapan Nişat Aydoğmuş, “45 yıldır Boğaziçi’nde çiftçilik yapıyorum. Bu mahallede iri kara üzümü ilk yetiştirenlerden biriyim. Mahallemiz her gün tonlarca üzüm satıyor. Çiftçilerimiz satışlardan çok memnun. Sezon başı bir lira 20 kuruş olarak teklif edilen fiyat Belediye Başkanımızın devreye girmesiyle 2 lira olarak belirlendi. Başkanımızın sayesinde yüzde 100 zam yapıldı.Bu sene birlik ve beraberlik içerisineyiz. Pazarlama konusunda birliktelik sağlandı, tek ağızdan konuşuldu ve sorun yaşanmadı, yaşanmıyor. Üreticilerimize, alıcılarımıza, işçilerimize ve bize ön ayak olan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çiftçilerimiz bayram şenliğinde mahsullerini hasat ediyor”

Boğaziçi ve çevresinde 9 bin dekar üzüm bağının olduğunu dikkat çeken Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Baklan ilçe ve mahallelerimizde verimli, bakımlı ve kaliteli bağlarımız bulunmakta. Sanayinin istediği üzüm çeşitliliğine sahibiz ancak bazı yıllar pazarlamada çiftçinin beklediği üzüm satış fiyatları istenildiği gibi oluşmuyor. Bu olumsuzluğun yaşanmaması için üzüm üreticilerimizle yapılan görüşme sonucu meclis üyelerimizle birlikte bir karar aldık. Bu karar doğrultusunda ilimizde ve ilimiz dışında üzüm işleyen tüm firmaları ilçemize davet ettik.Yapılan mutabakat doğrultusunda hazırlanan üzüm satış sözleşmesine göre çiftçinin beklediği fiyatı oluşturmuş olduk.Çiftçilerimiz bayram şenliğinde mahsullerini hasat ediyor ve alıcı firmalara teslim ediyor. Bu birlik ve beraberlik sayesinde hem üreticimiz memnun kalıyor hem de alıcı firmalar.Bizler de Belediye olarak kendilerine her konuda destek olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Yeter ki üreticimizin yüzü gülsün” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!