Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale Belediyesi, Asırlık Sorunları Çözmeye Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesi, Asırlık Sorunları Çözmeye Devam Ediyor
Kurtluca Mahallesi halkı, yıllardır çözüm bekleyen arazi yollarına Pamukkale Belediyesi ile kavuştu. Çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale ilçesi olarak sadece turizmde değil hayvancılıkta ve tarımda da iddialıyız. Bunun için vatandaşlarımızın arazilerine daha kolay ulaşmaları için gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Pamukkale ilçesinde yaşayan 345 bine yakın vatandaşa hizmet götürmek için mesai kavramı olmaksızın çalışan Pamukkale Belediyesi, ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan tarımla uğraşan vatandaşların asırlık sorunlarını çözmeye devam ediyor. Pamukkale ilçesi coğrafi yapısı gereği dağlık bölgelerde birçok mahalleye sahip. Kırsal kesimlerden biri olan Kurtluca Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, coğrafi yapısı gereği arazilerine gidiş gelişlerde yıllardır zorluk yaşıyor, bu sorunun çözümü içinde yıllardır bekliyorlardı. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Kurtluca Mahallesi’nde yeni arazi yolları açıldı, mevcut yolda genişletilme ve yükseltme çalışması yapıldı. Öncesinde engebeli ve bozuk olan arazi yolu, Pamukkale Belediyesi’nin hummalı çalışmaları sonrasında araç geçişine güvenli ve konforlu hale getirildi. Neredeyse tamamı çiftçilikle uğraşan Kurtluca Mahallesi sakinlerinin kullandığı arazi yolu, yapılan çalışmalar sonrası sağlıklı bir araç trafiğini sağlamasının yanı sıra, yakıttan da önemli bir tasarruf sağlayacak.

“PAMUKKALE’DE TARIMI GELİŞTİRMEK İÇİN GAYRET SARFEDİYORUZ”

Pamukkale ilçesinin turizmden, tarıma, hayvancılıktan, sanayiye, sağlık turizminden, kültüre kadar birçok özelliği bulunan çok özel bir ilçe olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İlçemizi her yönüyle,gün gün artarak devam eden bir değer haline getireceğiz” dedi. Pamukkale’de yaşayan her bir vatandaşın sorununa çözüm bularak, mutluluklarına ortak olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi, olarak her zaman öncelikli amacımız, imkânlarımızın el verdiği son noktaya kadar vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, önündeki engelleri kaldırmak ve mutlu olmalarını sağlamaktır. Bu düşünceyle hareket ediyor ve her yeni gün de, vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz diye düşünüyoruz. Her zaman belirttiğimizgibi, Pamukkale İlçemiz gerçekten çok zengin bir ilçe. İlçemizde turizmden hayvancılığa, tarımdan, sanayiye, sağlık turizmine kadar birçok farklı alanda üretim ve ekonomik faaliyet icra ediliyor. Özellikle tarım konusunda oldukça iyi bir durumdayız. İlçemizde emektar çiftçilerimizin ürettiği kekik, lavanta ve nar Dünya’nın dört bir yanına ihraç ediliyor. Pamukkale ilçesi olarak sadece turizmde değil, tarımda ve hayvancılıkta da iddialıyız. İlçemizde turizmin daha da gelişmesi için birçok projeyi hayata geçirirken, tarım ve hayvancılığın gelişimine önem veriyoruz. Üretken, çalışkan ve emektar çiftçilerimiz için ne yapsak azdır” diye konuştu.

“SORUNUN ÇÖZÜLMESİ MUTLU ETTİ”

Pamukkale Belediyesi’nin mahallelerinde açtığı ve yenilediği arazi yolları için çok mutlu olduklarını belirten Kurtluca Mahallesi sakinleri, Başkan Avni Örki’ye teşekkür ettiler. Kurtluca Mahallesi Muhtarı Mustafa Acat da, mahallelerinin en önemli sorununun arazi yolları olduğunu ifade ederek, uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözüme kavuşturduğu için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür etti. Acat, “Kurtluca Mahallesi halkımız kekik üretimi ile geçimini sağlıyor. Kurtluca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak organik kekik üretiyoruz. Yurt dışından gelen yabancı firmaların temsilcileri arazi gezileri yaparken yolun bir kısmından sonra geri gelmek zorunda kalıyordu. Yani kekiklerimizi tarlalarda görme şansları olmuyordu. Bu da kekik üreticisi için bir sorun. Ayrıca, kekik ekim ya da hasat zamanı, arazi araçlarımızla az da olsa bir yağmur yağdığında gidiş gelişlerimiz imkânsızlaşıyor. Şu an başlatılan çalışmayla bin 800 metre yeni arazi yolları açılarak ve iki bin metrelik eski arazi yolumuz yenileniyor. Bu çalışmalarla tüm arazi yollarımız birbirine bağlanarak, bölgemizdeki her araziye rahatça gidip gelebileceğiz. Arazi yollarımızın yenilenmesi ile de, hem zamandan hem de ekonomik açıdan fayda sağlayacak. Pamukkale Belediyemizin çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalışmada bize destek olan başta Belediye Başkanımız Avni Örki ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!