3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’yi Moritanya’da temsil etti

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’yi Moritanya’da temsil etti
Türkiye Cumhuriyeti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta Türkiye Maarif Vakfı Okullarında okuyan öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı. Mezunlar buluşmasında katılımcılara ve mezun olan öğrencilere hitap eden Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye ile Moritanya ortak tarihi, kültürel mirasları ve aynı dini değerlere sahip olması bakımından güçlü kardeşlik ve dostluk bağlarına sahiptir. Gelecek hedeflerimizi birlikte yakalamak için güç birliğimiz her geçen gün artıyor. İki ülke ilişkilerini inşallah daha da zirveye taşıyacağız” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Moritanya ziyareti esnasında öncelikle yeni göreve seçilen Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled El-Gazvani’nin yemin törenine katıldı. Ardından Türkiye Maarif Vakfı’nın Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta bulunan okullarından mezun olan lise öğrencilerinin mezunlar buluşmasına iştirak etti.

Çok sayıda üst düzey bürokrat, milletvekilleri ve bakanlık yetkililerinin hazır bulunduğu buluşmada Denizli Milletvekili Milletvekili Şahin Tin ile birlikte Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İslam İşbirliği Teşkilatı Sekreter Yardımcısı Musa Kulaklıkaya da yer aldı.

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’yi Moritanya’da temsil etti

“DOSTLUĞUMUZU DAHA DA PEKİŞTİRECEĞİZ”

Moritanya’da seçilen yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Veled El-Gazvani’nin Moritanya’ya hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak sözlerine başlayan Milletvekili Şahin Tin; “Moritanya’ya ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2018 yılında geldim. Moritanya’yı çok sevdim. Burada yaşayan Moritanyalı kardeşlerimizin dostluğu, ülkemizle olan ortak tarihi ve kültürel değerleri ile kurulan gönül bağlarını hep birlikte daha da pekiştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu adımlar ve Türkiye Maarif Vakfımızın burada sergilediği faaliyetler bundan sonraki süreçlerde de dostluğumuzun gelişmesine ve daha da ilerlemesine ivme katacaktır” dedi.

 

“MÜNEVVER KİŞİLER YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Konuşmasında, “Moritanya bize hem geçmiş tarihte hem de bugüne kadar kardeş ülke olmuş ve her zamanda öyle olmaya da devam edecektir” diyen Milletvekili Şahin Tin; “İki ülke arasında kurulan kardeşliğin yansımalarını bugün burada hep beraber görmekteyiz. Türkiye Maarif Vakfı sayesinde değerli öğretmenlerimizin eğitimleri ve sayın direktörümüzün de gayretli çabaları ile Moritanya’daki gençlerimizin en iyi şekilde öğrenim görmelerini sağlamış oluyoruz. Dünya’nın neresinde olursa olsun ilim tahsil etmek ve buna vesile olmak bizim için ibadetlerin en vazgeçilmezidir. Müslüman toplumlar iyi eğitimli ve ilim sahibi, münevver kişiler olmak zorundadır. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” ifadelerine yer verdi.

 

“MAARİF VAKFI GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇIYOR”

Türkiye Maarif Vakfı’nın Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Moritanya’da da gençlerin ufkunu açtığını ve geleceklerine yön tayin ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Maarif Vakfı, özel okul ama aslında sizin okulunuz, Moritanya’nın okuludur. Moritanya’da büyük bir eğitim seferberliği ile önemli bir görevi ifa eden maarif vakfı esasen bugün Moritanya ve Türkiye’nin kardeşliğini pekiştiriyor ve aynı zamanda gençlerimizin ufkunu açıyor” dedi.

 

“GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Türkiye Maarif Vakfı Okulları gibi hizmet veren okullar aracılığıyla Türkiye’nin çok önemli bir görevi üstlendiğini ve ayrıca bu süreçlerde İslam ülkelerine çok büyük görevler düştüğünü belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak bizler medeniyetimizin emanetini geleceğe taşımak için büyük gayret içindeyiz. Bu süreçte Maarif Vakfı çok kıymetli bir vazifeyi deruhte ediyor. İnşallah tüm İslam ülkeleri olarak bizler el ele verdiğimizde daha güzel işler başarabileceğimize yürekten inanıyoruz. Herkes üzerine düşen sorumlulukları titizlikle yerinde getirdiğinde ve mesleklerini icra ettiğinde başarı kaçınılmaz olur. Daha iyi olmak, daha ileri ve daha ileriye doğru gitmektir. Bu da Müslümanların birlik olması, kardeşçe yaşaması ve birbirleri ile dayanışma içinde olmasıyla mümkün olacaktır. Tüm İslam ülkelerinin de aynı inanç doğrultusunda hareket etmesi en büyük temennimizdir. Bu vesileyle Türkiye deki üniversitelerde öğrenim hakkı kazanan Moritanyalı öğrencilerimize şu hususu özellikle ifade etmek isterim. Türkiye’yi eviniz gibi bilin ve hissedin. Evinize hoş geldiniz, sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!