3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Merkezefendi Kitap Günleri’ Başladı

Merkezefendi Kitap Günleri’ Başladı
Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri start aldı. Başkan Doğan, “Merkezefendimizi kültürle ve sanatla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Kitap Günleri ile ilçemizin kitap okuma sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Okumak uygarlıktır, sorgulamaktır, araştırmaktır, insanca yaşamaktır. Kitap Günlerimizin Merkezefendi’de ve Merkezefendi Belediyemizde geleneksel hale gelmesini istiyoruz.İlime, bilime ve aydınlanmaya Merkezefendi Belediyesi olarak umarım öncü oluruz, örnek oluruz” dedi.

Denizli haber Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen, 120 yayın evinin ve 59 standın yer aldığı, 10 gün boyunca sürecek olan Kitap Günleri, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle birlikte başladı. Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz, Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, il ve ilçe yöneticileri, Aydın Ilgaz ve Nilgün Ilgaz ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendimizin kültürle ve sanatla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ilkini gerçekleştirdiğimiz kitap günlerimizin onurunu ve heyecanını yaşamaktayız. 10 gün sürecek olan kitap günlerimize 60’a yakın yazarımız ve şairimiz katılacak. Bunun yanı sıra Denizlili hemşerilerimiz olan çok değerli yerel yazarlarımız ve şairlerimiz de katılacak. Yazarlarımıza, Merkezefendi Belediyesi’ne, Kitap Günlerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇEMİZDE KİTAP OKUMA SAYISINI ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Hayal dünyasının ve okuma oranının teknoloji ile birlikte azaldığını belirten Başkan Doğan, “Çağın ve teknolojinin gereği olarak artık okuma alışkanlıklarımızı maalesef tabletlerden ve bilgisayarlardan karşılıyoruz. Özellikle çocuklarımızda, bu sıkıntıyı hep birlikte yaşıyoruz. İşte bu şekilde olunca çocuklarımızdan başlayarak, hayal dünyamız küçülüyor, okuma oranımız azalıyor. İlçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Kitap Günleri ile ilçemizin kitap okuma sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Sizlerin sevdiği, okuduğu yazarları sizlerle buluşturarak, söyleşi ve imza günlerimizle birlikte kitap alımını ve kitap okuma oranını hep birlikte artırırız” diye konuştu.

“OKUMAK UYGARLIKTIR, İNSANCA YAŞAMAKTIR”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrüne dört bin kitap sığdırdığını hatırlattı. Başkan Doğan, “Okumak uygarlıktır, sorgulamaktır, araştırmaktır, insanca yaşamaktır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kitabında şunu okumuştum; Eğer cebimde iki kuruş varsa bir kuruşuna muhakkak kitap almışımdır. Eğer böyle yapmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini gerçekleştiremezdim’ Bu sözler beni çok etkilemişti. Daha kurtuluş mücadelesindeyken, cepheden cepheye koşarken kitap okumayı ve yazmayı bırakmayan Ulu Önderimizi bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. O, kısacak ömrüne dört bin tane kitap sığdırmıştı” dedi.

“SİZLER BİZİM İÇİN BİR IŞIKSINIZ”

Katılımlarından dolayı Aydın Ilgaz ve Nilgün Ilgaz’a teşekkür eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çok değerli iki yazarımız bizimle birlikte. Sizler bizim için bir ışıksınız, bizleri aydınlatansınız, bizlere yol gösterensiniz, geçmişten günümüze olan mirasları bizlere aktaransınız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

 

“GELENEKSEL HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 10 gün boyunca devam edecek olan Kitap Günleri’nin ilkini büyük bir heyecanla gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Kitap Günleri’nde sizlerin çok sevdiği yazarlarımız ve şairlerimiz olacak. Burada söyleşilerimiz, imza günlerimiz olacak. Sizleri ailenizle birlikte 10 gün boyunca Kitap Günlerimize davet ediyorum. Kitap günlerimizin ilkini büyük bir heyecanla gerçekleştiriyoruz. Çiçeği burnunda bir başkan olarak alelacele ekiplerimizle birlikte ilk yılımızda gerçekleştirmek istedik. Kitap Günlerimizin Merkezefendi’de ve Merkezefendi Belediyemizde geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Bu anlamda katılımınız çok önemli. Kitap Günlerimizin şölen havasında geçmesini diliyorum. İlime, bilime, aydınlanmaya Merkezefendi Belediyesi olarak umarım öncü oluruz, örnek oluruz. Kitap günlerimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“BAŞKANIMIZ BİZLERE YEMYEŞİL BAHARI GETİRECEK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın konuşmasının ardından, yazarları ve şairleri temsilen konuşan Aydın Ilgaz, davetlerinden dolayı Başkan Doğan’a teşekkür etti. Ilgaz, “Sayın Başkanımızı dinlerken Rıfat Ilgaz’ın bir şiirini anımsadım. ‘Yüz yılımı dörde böldüm, her bölümü bir mevsim. Yazı gitti, güzü gitti, karlı tipili kışı gitti, yemyeşil bir bahar kaldı’ Sayın Belediye Başkanımızın kıyafetine baktığım zaman o yemyeşil baharı gördüm. Ve gelecekte de her şeyin yemyeşil ve aydınlık olacağına inanıyorum. Kitap Günleri’nin hepimiz için çağdaşlığın ve geleceğin sembolü olmasını isterim. Çünkü 1923’lerin Cumhuriyetinden uzaklaştıkça biz, ne yazık ki bazı yeteneklerimizden ve alışkanlıklarımızdan vazgeçiyoruz. O yüzden kitabın her şeyi öğreteceğine inanıyorum. 1980’li yıllarda İstanbul Kitap Fuarı açıldığı zaman ilk defa yazarlarla okurları karşılaşabilmişti, 12 Eylül’ün en sıkı olduğu günlerde. Şimdi de bakıyorum, Merkezefendi’de ve Şeniz Doğan hanımefendinin başkanlığında ve yemyeşil elbisesiyle bizlere yemyeşil baharı getireceğine ve yaşamımızın daha aydınlık olacağına inanıyorum. Bizleri buraya davet ettiği için teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra Başkan Doğan ve protokol üyeleri stantları gezdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!