3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Eğitim İçin El Ele’de İlk Ders Zili Çaldı

Eğitim İçin El Ele’de İlk Ders Zili Çaldı
Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008-2009 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği “Eğitim için El Ele” projesinin 2019-2020 dönemi ilk ders zili çaldı. 12 yaşına giren projede bugüne dek 1239 öğrencinin üniversiteyi kazanarak hayallerine ulaştığı ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen Eğitim İçin El Ele projesinde yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Yeni eğitim döneminin başlaması dolayısıyla Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, gönüllü eğitmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Eğitim İçin El Ele Koordinatörü Ceren İnanç, Eğitim İçin El Ele projesinin gönüllük ve dayanışmanın bir simgesi olduğunu ifade ederek, "Projemiz kocaman bir aileye dönüşmüş, gönüllülüğün, dayanışmanın simgesi haline gelmiş bulunmaktadır. Bugüne kadar 1239 arkadaşımız çeşitli illerdeki üniversiteleri kazanma başarısı göstermişlerdir. Bu hepimizin gururu, hepimizin başarısıdır” diye konuştu. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak ise 12 yıl önce bir grup gencin önderlik ettiği projenin çok daha kurumsal bir şekilde devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sak, "Projemizin bugünlere gelmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen ve gençlerin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

12. gurur yılı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise 12 yıldır böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını kaydetti. Değirmenci, "12. Gurur yılımızı başlatıyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Kent Konseyi’nde bütün projelerin böyle sürdürülebilir olması konusunda çok gayret sarf ediyoruz. Bir kere yapalım adı olsun veya istatistik olsun gibi bir kaidemiz yok. Hangi projeye başlarsak başlayalım, öncelikle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görebilmesi birinci önceliğimiz diğeri de sürdürülebilir olmasıdır" diye konuştu.

Değirmenci’den gönüllü eğitmenlere teşekkür

Gönüllük esasına dayanan bu projede kendi özel hayatlarından fedakarlık yaparak eğitmenlik yapan üniversite öğrencilerini de kutlamayı ihmal etmeyen Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben eminim ki üniversiteye hazırlanan arkadaşlarımız da hayatın ilerleyen safhalarında herhangi bir yerde bir gönüllülük veya bu işi kim yapacak dendiğinde hiç düşünmeden ben yaparım diye o cesareti gösterecekler. Aslında bunu toplumda herkese yayma gayreti içerisindeyiz. Çünkü hepimizin diğer insanlara yapabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Eğitim için El Ele, bunların en güzel örneklerinden bir tanesi. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ve Kent Konseyimizle yıl boyunca sizlerle çeşitli etkinliklerde bir arada olacağız." Konuşmaların ardından Başkanvekili Değirmenci, yeni eğitim öğretim döneminin ilk ders zilini çaldı.

 

Eğitim İçin El Ele Projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen ‘Eğitim İçin El Ele Projesi’ 2008-2009 eğitim öğretim yılında hayata geçirildi. Lise son sınıf ve lise mezunu olmak üzere üniversite sınavına hazırlananlara ücretsiz eğitim verilen projede, üniversite son sınıf öğrencileri gönüllü eğitmenler olarak yer alıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi'nde verilecek eğitimlerde kullanılacak kitap ve deneme sınav setleri de Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!