3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DTO’nun Katkılarıyla Paü’de Uluslararası Panel Düzenlendi

DTO’nun Katkılarıyla Paü’de Uluslararası Panel Düzenlendi
DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer,  Denizli Ticaret Odası’nın Şehrin Ekonomik Kalkınmasındaki Rolünü Aktardı

DTO, PAÜ ve iş birliğiyle Pamukkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na farklı illerden akademisyenler ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer, sempozyum kapsamındaki "Oda ve Borsaların Ekonomik Kalkınmadaki Rolü Paneli"nde konuşmacı olarak yer aldı. Denizli Ticaret Odası’nın şehrin kalkınmasındaki katkılarını anlattı. Tuncer, “Köklü bir gelenekten güçlü bir geleceğe emin adımlarla yol alan Denizli Ticaret Odası, insanımızın genlerinden gelen girişimci ruhunu ekonomiye katma değer, iş ve istihdam olarak kazandırmak için yıl boyunca çok sayıda organizasyon düzenlemektedir. Bu sayede, çocuklardan gençlere, ev hanımlarından çalışanlara kadar geniş bir yelpazede toplumun kendi geleceğini kurgulayan, dünyanın geleceğinin kurgulanmasında da aktif rol alan bireyler haline gelmesini istiyoruz” dedi.

 

 

2. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'nun PAÜ Eğitim Fakültesi binası Engin Aksel Konferans Salonu’ndaki Oda ve Borsaların Ekonomik Kalkınmadaki Rolü Paneli’ne İstanbul’daki facebook İstasyon Açılış Töreni’nde bulunan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'a vekaleten konuşmacı olarak katılan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer, Denizli ekonomisi üzerine genel bir değerlendirmede bulundu. Ayrıca, katılımcılara Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetleri ile şehrin sanayi ve ticaretinin yapılanmasında nasıl bir görev üstlendiğini, ne tür bir yol izlediğini anlattı.

TUNCER: “DENİZLİ’DE, İLKLERE İMZA ATIYORUZ”

Tuncer, konuşmasına, Denizli’nin Kalkınmasında Denizli Ticaret Odası’nın Rolünü anlatarak başladı.Avrupa Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı kaynaklı projeler hazırlayıp uyguladıklarını dile getiren DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer, “Avrupa Birliği tarafından fonlanan, 5 Milyon Euro bütçeliDenizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi,Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulamaya başlayacağız.Makina ve ekipman teminine dönük çalışmalarımız devam etmektedir.AB’den 5 milyon Euro’luk hibe almaya hak kazanan TOBB’a bağlı iki odadan biri olarak DTO’nun destek aldığı Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin hayat bulmasına çok yaklaştık.93 yıllık oda tarihimizde, bir ilki gerçekleştirdik! Projemiz, Denizli’de en büyük bütçeli hibe destek programı olarak tarihe geçti. Gerekli araştırmaları tamamladık;makine alımlarının ihalesi aşamasına kadar geldik.Öte yandan, birkaç ay önce DİP’i yani Denizli İndirim Programı’nı başlattık…12 sektörde yurt genelindeki 126 adreste, üyelerimize özel indirim imkânı oluşturduk. İndirim programımız, ülkemizde içerik anlamında yerel bir girişim olarak ilktir. Hatta, çevre iller ile TOBB’a bağlı diğer oda ve borsalara da örnek olduk. Bizden sonra hızla benzerleri uygulamaya koyuldu.Denizli Ticaret Odası üyelerine çeşitli oranlarda indirimler sağlayan Denizli İndirim Programı ya da kısa adıyla DİP’i haziran ayında başlattık. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ilgi gösterdiği kampanyamız, kısa zamanda büyük yol aldı. Firma sayısını artırarak da yoluna devam ediyor… DİP, Denizli Ticaret Odası üyelerinden büyük ilgi gördü…Denizli İndirim Programı ile ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı www.dip.dto.org.tr internet sayfamız, kısa zamanda 27 bin 314 defa görüntülendi.Eğitim, sağlık, ulaşım ve yazılım gibi farklı sektörlerden katılım oldu. Kampanyamız, aynı zamanda ticari hayatın ivme kazanmasına da önemli bir katkı sağladı; sağlıyor.Konut Kredisinde Faiz İndirimi Kampanyası’nı, Türkiye’de ilk biz yani Denizli Ticaret Odası başlattı. Bankalarla özel bir protokol yaptık ve konut kredisinde aylar önce Herkes İçin konut desteği adı altında, %0,98’den başlayan kredi imkânı sağladık. Bu da ekonomiye önemli bir katkıdır.” dedi.

TUNCER: “GİRİŞİMCİLİKLERİ İLE BİLİNEN DENİZLİLİLER’İ, GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Oda yönetimi olarak, göreve geldikleri günden bu yana gerek vatandaşların gerekse üyelerinin, fuarlar ve eğitimler gibi çeşitli faaliyetlerle mesleki donanımlarını artırıp, çağın rekabet koşullarına hazır hale gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını da ifade eden Tuncer, “Girişimci ruhları, ekonomimize kazandırmayı önemsiyoruz. Çünkü, ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birinin, iyi yetişmiş girişimci bireylerin, iş hayatına kazandırılması olduğuna inanıyoruz… Girişimciliği yeni iş imkânı, yeni iş yerleri ve yeni istihdam oluşturması için, var gücümüzle destekliyoruz. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte Denizli Ticaret Odamızda düzenlediğimiz Girişimcilik Eğitimlerimiz, büyük ilgi görüyor.Girişimci bireyler, ekonomik kalkınmamıza sinerji kazandıracaktır. Denizli Ticaret Odası, ilimizde girişimciliğe olan ilginin artırılması ve ‘yeni bir fikir, yeni bir iş’ anlayışının yaygınlaşması için, bu tür beklentileri karşılamada toplumsal katkı sağlamayı, ana hedefleri arasına almış, elini taşın altına koyanaktif bir sivil toplum kuruluşudur.Denizli Ticaret Odamız, KOSGEB hizmetleri arasında yer alan Girişimcilik Destekleri kapsamındaki ilk adım olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni düzenleyen ve ilimiz ile yurt çapında en fazla mezun veren bir kuruluştur… Denizli Ticaret Odamızın bünyesinde bulunan Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi vasıtasıyla, girişimciliğe adım atan vatandaşlarımızın iş kurma aşamasında ihtiyaç duyacakları danışmanlık ve eğitim ihtiyaçlarını da karşılamaktayız…Bu anlamda, işletmemiz olan Denizli ABİGEM, KOBİ’lerin kurumsallaşma, pazarlama, üretim ve markalaşma alanlarında başta olmak üzere, ihtiyaç duydukları tüm konularda danışmanlık hizmeti vermektedir.Bu yıl için finans, satış, inovasyon, maliyet muhasebesi, e-ticaret, etkili ve doğru iletişim, dış ticaret ve markalaşma gibi konularda 24 eğitim planladık.” dedi.

DTO, AB FONLARINI DA KULLANARAK ÇOK SAYIDA TOPLUMSAL PROJE BAŞLATTI

Uzman kaynakçılıktan ısı, ses, ışık ve su yalıtımına, moda tasarımdan İngilizce Dış Ticaret Eğitimine, gençlere girişimci birer ruh kazandırılmasından ev hanımlarının iş hayatına katılmasına kadar, farklı alanlarda çok sayıda mesleki ve kişisel gelişim eğitimine imza attıklarını anlatan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer, “Denizli Valiliği ile birlikte Türkiye’de ilk defa Robotik Kodlama Eğitimi düzenledik. Okul dönemi boyunca, Denizli Ticaret Odası binamızda çocuklar, gençler ve ilgi duyan yetişkinlere, farklı yaş ve seviye gruplarında eğitim verdik.2017 ve 2018’de ısı, ses, ışık ve su yalıtımı ile kaynakçılıkalanlarında, 198.000 Euro hibeli, AB destekli projemizi uyguladık.Öte yandan, sadece geçen yıl ve yıllık ortalama, 20 ulusal ve uluslararası fuar ve benzeri organizasyona, 600 üyemizi yolladık.Bu yıl ise, 9 ulusal fuara 270 üyemizi, 7 uluslararası fuara da farklı sektörlerden firmalarımızın işletmelerimizin sahibi, idarecisi ve çalışanından oluşan 210 kişilik büyük bir kitleyi gönderdik; göndereceğiz. Üyelerimiz ile gençlerimizi, Vestel, ETİ ve SARAR gibi ülkemizin güçlü, büyük ve örnek işletmelerine götürüyoruz. Nasıl bir sistem kurduklarını, çalışan motivasyonundan kalite standardını yakalamaya kadar ne türde uygulamaları hayata geçirdiklerini bizzat yerinde ve yetkili isimlerden dinlemelerini sağlıyoruz.DTO Geleceğin Peşinde adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirerek, hem üyelerimizin hem de ilgili vatandaşlarımızın ufkunu açmaya çalıştık çalışıyoruz. Dünyada en etkili 100 kadın fütürist arasında sayılan Ekonomist Yazar Ufuk Tarhanile Akademisyen, Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin gibi önemli isimleri Denizli’ye getirdik. Bu sayede, yeni dünya düzenine dair millet olarak bizlerin de, rol biçilen değil rol alan ve kendi geleceği ile geleceğin dünyasını kurgulayan bireyler yetişmesi için toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışıyor; daha güçlü bir ülkeye ulaşmanın zeminini hazırlıyoruz.” diye konuştu.

DTO, YENİ DÖNEMDE HİZMETİ ÜYELERİNİN AYAĞINA GETİRDİ

Son 2 yılda 7 gün 24 saat online hizmet verir hale getirdikleri Denizli Ticaret Odası’nın iş birliklerinin yanında iş dünyasını yakından ilgilendiren çok sayıda birimi kendi binası bünyesine kazandırarak hizmeti tek elden, kolay bir şekilde üyelerinin ayağına götürdüğünü aktaran Tuncer, “Denizli ABİGEM AB Danışmanlık ve İş Geliştirme Merkezi ile KOSGEB Temsilcilik Ofisi, odamızda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, öncü illerden ve odalardan biri olarak Denizli Ticaret Odamızda İhracat Destek Ofisi de açtık.Bu birimlerimiz sayesinde, üyelerimize hem yurt içi hem de yurt dışı projeleri için bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız.Umarım; bugün ki sunumlarımızla, şehrin yarınlarının planlamasında da toplumsal bir katkı sağlamış oluruz.” dedi.

TUNCER: “KADINLARI, İŞ HAYATINA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın kadınların ekonomide bilfiil yer almasını da önemsediğini kaydeden Tuncer, “DTO olarak, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu, Denizli İş Kadınları Birliği Derneği DİKAB’ın ev sahipliğinde, Coca-Cola ve Anadolu Vakfı'nın desteğinin yanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Kız Kardeşim Projesi, yoğun ilgi gördü.” diye konuştu.

TUNCER: “DENİZLİ, İLKLERİN ŞEHRİDİR”

Sunumunda “Bugün üye sayısı 30 ana meslek grubunda 18 bine yaklaşan odamızın, şehrimizin kalkınmasında üstlendiği rolün tarihsel sürecini, gelişimini anlatmazsak, bu konu eksik kalır!” diyen Tuncer, 1925 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulan ilk Anonim Şirket olan Şemsi Terakki Debagat ve Ticaret Türk Anonim Şirketi’ni hayata geçiren Denizli’nin bundan sonra adeta hiç durmadan daha ilerisi ve iyisi için yol aldığını vurguladı. 1926 yılında kurulan DTO’nun da buna büyük bir ivme kazandırdığını kaydedenTuncer, “Yanlış duymadınız; devletimizin ilk Anonim Şirketi, Denizli’de kurulmuştur.1927’de ise ilimizin dinamik, çalışkan, fedakâr genç girişimcileri tarafından İlk Bölgesel Banka olan Denizli İktisat Bankası kurulmuştur. Türkiye Halk Bankası da, ilk şubesini 1938’de Denizli’de açmıştır.Denizli insanı, yerine göre ‘Umudum kalacağına, emeğim kalsın!’ diyerek daima ileriye bakan, çalışkan, geleceğe dönük fikri ve hayalleri bulunan, bunları gerçeğe dönüştürme azmiyle dinamizmini koruma başarısını gösteren örnek insanları, iş adamları ile anılan nadir yerlerden biridir.” dedi.

DENİZLİ’NİN KALKINMASI, DTO’NUN KURULMASIYLA HIZLANDI

1926’da, Denizlili ticaret erbabı ve zanaatkarları tarafından kurulan ve kökleri Ahilik geleneğine dayanan Denizli Ticaret Odası’nın, kurulduğu günden bu yana Denizli’nin sanayi ve ticaretinde önemli bir rol oynadığını hatırlatan Tuncer, “DTO, 1970’li yıllarda Denizli’de şirketleşmenin önünü açan kurumlar arasında ön planda yer almıştır…Bunun en canlı ve gözle görülür örneği, 1977 yılındaDenizli’de 27 Anonim Şirket birden kurulmasıdır. Bu firmaların bazıları, bugün Denizli’nin ihracatında söz sahibi olmuş, önemli birer kurum haline gelmişlerdir. 1974 yılında Merkez Bankası Denizli Şubesi’nin açılmasında, 1976 yılında temeli atılan Denizli Çimento Fabrikası’nın kurulmasında,1983 yılında iseDenizli’de Gümrük Müdürlüğü’nün açılmasında, DTO girişimde bulunmuş,öncülük etmiştir.DTO ayrıca, 1987 yılında 30 fabrikayla faaliyete geçenDenizli Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunda da yer almıştır. 1993 yılında eğitim hayatına başlayan Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluşuna giden yolda da, Denizli Ticaret Odası önemli bir misyon üstlenmiştir. 1994 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinde de yer almıştır. Üniversite ile sanayi iş birliği kapsamında 2007 yılında Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Yönetici Şirketi Pamukkale Teknokent’in kurucu ortağı olmuştur. Halen de yönetim kurulu üyesidir.5 Haziran 2008’de, DTO’da düzenlenen bir çalıştay sonucunda, Denizli Sanayi Odamızla birlikte, Denizli ABİGEM Hibrit Tohum Geliştirme Merkezi olan BİYOM’un kuruluşunun da öncülüğünü yaptık. Burası açıldığı tarih itibariyle, Türkiye’nin ilk ve tek Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi olma özelliği taşıyan bir yerdi. PAÜ bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 2008’de, Denizli Valiliğimizin öncülüğünde Denizli İl Özel İdaresi, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Ticaret Borsası ortaklığıyla, Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. 2011’de, yine Denizli Ticaret Odası’nın girişimleriyle, Denizli’nin adıyla anılan ekonomik, sosyal, tarihi ve doğal değerlerinin korunması, hayatiyetini devam ettirmesi ve bunların ekonomik değere dönüştürülmesi amacıyla, Denizli Traverteni’ne Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı. Tescilli travertenimizi, bugün artık oda olarak şehrimizin girişlerine yaptırdığımız totemlerle de misafirlerimize sergiliyoruz.” diye konuştu.

Özel Denizli Empati Danışmanlık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Şirketi’nin sahibi olan Tuncer, Denizli’nin bu geçmişine tarım, hayvancılık, sera, sağlık ve özel eğitimdeki başarılarıyla yeni halkalar eklediğine de dikkat çekti.

SİLİFKE İLE KARDEŞ ODA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Öte yandan, Tuncer, DTO’nun organizasyondaki paydaşlarından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ile, panel öncesinde kurumları arasında yürürlüğe girecek Kardeş Oda İş Birliği Protokolü'nü imzaladı.

FARKLI İLLER VE ÜLKELERDEN KATILIM OLDU

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Saygın’ın moderatörlüğünde Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ile Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Vekili Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Psikolog Kemal Tuncer’in konuşmacı olduğu paneli akademisyenler, öğretim görevlileri,öğrenciler ile farklı şehirlerden etkinlik için Denizli’ye gelen ilgililer takip etti.Çeşitli konulardaki 140 adet sunum ile 6 oturumda 3 gün süren sempozyuma, 8 farklı ülkeden 240 akademisyen katıldı.

Panelin sonunda, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanıNurettin Kaynarda, Mersin ve Silifke ile kurumları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!