Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Dış Cephe Kaplama Nedir?

Dış Cephe Kaplama Nedir?

 İnşaat sektöründe de teknolojinin gelişmesi ile dış cephe kaplama yöntemleri ve uygulamaları artmıştır. dış cephe kaplama binayı ses ve ısıya karşı dayanıklı hale getirmektedir.

 Dış cephe kaplama kaplama yöntemin de kullanılan malzemeler sayesin de dışarıdan gelen ısıyı azaltarak direncini kılmaktadır. Dış cephe kaplama işlemi yapılırken yalnızca tek bir daireye uygulanması doğru olmaz. Dış cephe kaplaması yapılırken bütün binaya işlem uygulanmalıdır. dış cephe kaplama yöntemi gözle görülebilir sonuçlar vermektedir. Dış cephe kaplama yöntemi bina ya her hangi bir ağırlık vermemektedir. Dış cephe kaplaması ve yalıtım malzemesi oldukça hafif malzemelerdir.

Dış Cephe Kaplama Dış cephe kaplasında birçok çeşitli malzeme kullanılmaktadır. Malzelerin türleri evlerin estetik görünümünü de değiştirmektedir. Dış cephe kaplamasında; ahşap, yalı baskı, prekast, siding, alüminyum kompozit panel ve doğal taş kullanılmaktadır. Dış cephe kaplaması uygulandıktan sonra bina içinde ki ısının geçememesi halin de ısı kaybı ve soğuk hava oldukça geç ortaya çıkmaktadır.

Dış cephe kaplama binayı yağmur, kar, dolu, rüzgar sesi ve güneş ışınları gibi kötü hava şartlarından korumaktadır. Dış cephe kaplamanın çeşitlerinin çok olması sayesin de binaya uygun olan çeşit seçilerek mimarı görüntüsünü daha güzel bir hale getirmiş olursunuz. Günümüz de dış cephe kaplama uygulamaların da kompozit, taş, amerikan siding, silikon, prekast ve ahşap kullanılmaktadır.

Dış Cephe Kaplama Çeşitleri

 -Amerikan siding: En masrafsız kaplama yöntemlerinin başında gelmektedir. Bakım ve boya giderleri bulunmamaktadır. Amerikan siding oldukça kullanışlı ve uzun ömürlü bir kaplama yöntemidir.

 -Ahşap Kaplama: Estetik görünümü açısından birçok kişi tarafından tercih edilen bir malzemedir. Ancak ahşap yanıcı bir özelliğe sahip ürün olduğu için oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir.

 -Taş Kaplama: Bu yöntem ile yapıyı hem güzel bir görünüm haline getirmiş olursunuz hemde yapıyı korumuş olursunuz. Doğal taşlar sayesinde binaya güzel görünüm verilebilmektedir. Bu kaplama yöntemi genel olarak yazlık yerlerde uygulanmaktadır.

 -Prekast Kaplama: Prekast kaplama dış cephe kaplama yöntemleri arasında en yaygın kullanılan kaplama yöntemidir. Prekast malzemelerinin kalınlığı sayesinde binanın izolasyon ihtiyacı da giderilmiş olur. Maddi açıdan tasarruflu bir yöntem olmaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!