3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’ye 95 Tane Doktor Atandı

Denizli’ye 95 Tane Doktor Atandı
Denizli’ye 95 yeni tabip ataması gerçekleşti ve bu atamalar ile birlikte sağlık alanında daha da güçlendiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, yeni hekimler ile İl Merkezi ve ilçelerin hekim kadrosunun arttığını söyledi.

Sağlık hizmetleri bakımından önemli bir noktada bulunan ve sağlık kuruluşlarında birçok özellikli birimleri ile Ege Bölgesine de sağlık hizmeti sunan Denizli, 95 yeni hekim ataması ile daha da güçlendi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Merkez ve İlçelerde ki ihtiyaca göre talepte bulunulan hekim kadrolarına, Sağlık Bakanlığı 88. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Mazeret ve Genel Kurası ile atamalar gerçekleşti. Ataması gerçekleşen hekimler; bir bir gelip Merkez ve İlçelerde hastaneler, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları’nda görevlerine başlıyorlar.

denizliye doktor atama

“Sağlık Ordumuz Daha da Güçlendi”

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, son atamalar ile Denizli’de sağlık kadrosunun genişleyip güçlendiğini belirterek hekimlere başarılar diledi ve şöyle konuştu; “İlimizde Sağlık Bakanlığına bağlı olarak 460 uzman doktor, 496 pratisyen doktor, 121 diş hekimi, 6 uzman diş hekimi, 3 bin 768 hemşire/ebe/diğer sağlık personeli, 661 sağlık hizmetleri dışı personel ve bin 644 sürekli işçi olmak üzere toplamda 7 bin 156 personelle hizmet  verilmektedir. İl geneli buna Üniversite ve özel sağlık tesislerini de eklersek toplam 13 bin 347 personel ile Denizli halkımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Kimi zaman sağlık tesislerimizde özellikle İlçe hastanelerimizde hekim sıkıntısı yaşadığımız dönemler oluyor. Bunu da Merkez hastanelerimizden ya da büyük ilçe hastanelerimizden ihtiyaç olan sağlık tesisimize görevlendirmeler ile çözmeye çalışıyorduk. Bu yüzden de İlimizin hekim ihtiyaçları doğrultusunda Bakanlığımızdan hekim taleplerimiz oldu. Talebimiz doğrultusunda; İlçelerimize 72, Denizli Merkez’e 23 olmak üzere 95 tabip ataması gerçekleşti. Bu atamalarla birlikte zaman zaman yaşadığımız hekim sıkıntıları da sona erecek. Bizler tüm sağlık personelimiz ile beraber, halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Elbette hekimlerimize sağlık hizmeti sunumunda çok daha önemli görevler düşüyor. Son atamalar ile daha da güç kazanan sağlık ordumuz ile Denizli’de proje ve hizmetlerde yine ilkleri yapmaya devam edeceğiz. İlimize hayırlı olsun diyerek yeni atanan hekimlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

denizliye doktor atama

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!