3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizlispor, Galatasaray İle 39. Randevuya Çıkacak

Denizlispor, Galatasaray İle 39. Randevuya Çıkacak

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, ligin yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor ile 9 yıl aradan sonra 39. randevuya çıkacak. 
Denizlispor, Süper Lig’in açılış karşılaşmasında Galatasaray’ı konuk edecek. Atatürk Stadı’nda 20.30’da başlayacak maçı Abdulkadir Bitigen yönetecek. İki ekip ligde en son Denizlispor'un küme düştüğü 2009-2010 sezonunda karşılaşırken, son maçı Galatasaray 2-1 kazandı. 
Ligde şimdiye kadar iki takım arasında oynanan 38 maçın 25'ini Galatasaray kazanırken, Denizlispor ise 5 maçtan galip ayrıldı. 8 karşılaşmada ise ise eşitlik bozulmadı. Galatasaray’ın attığı 72 gole, Denizlispor 33 golle karşılık verdi. 

YUKATEL DENİZLİSPOR KADROSUNU YENİLEDİ

Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamlayan ve Süper Lig’e yükselen YUKATEL Denizlispor kadrosununda köklü değişikliklere gitti. Yeşil-siyahlılar kadrosuna Radoslaw Murawski, Cristian Sapunaru, Tolgahan Acar, Mustafa Yumlu, Sedat Şahintürk, Hugo Rodallega, Tiago Lopes, Zakarya Bergdich, Hadi Sacko, Oscar Estupinan , Zeki Yavru ve Modou Barrow ile güçlendirdi. Son olarak dün başarı kanat oyuncusu Olcay Şahan’ı Denizli’ye getiren yönetimin oyuncu ile sözleşme imzalamasa bekleniyor.

AYRILIKLAR YAŞANDI

Transferin en hızlı takımlarından YUKATEL Denizlispor’da yeni sezon öncesi ayrılıklar da yaşandı. Ücret konusunda anlaşmazlık yaşanan Lanre Kehinde’de takımdan ayrılırken, sözleşmeleri sonaeren Taha Can Velioğlu, Deniz Vural, Asil Kaan Güler, Bilal Ould-Chilkh, Furkan Şeker, Ziya Alkurt, Gökhan Süzen, Muhammed Ertürk, Burak Altıparmak takımdan ayrılan diğer isimler oldu. Kiralık sözleşmeleri sonaeren Alperen Babacan, Abdülkerim Bardakçı ve Seddar Karaman ise kulüplerine geri döndüler.

NASIL HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRDİ?

YUKATEL Denizlispor yeni sezon kamplarında 5 hazırlık maçına çıktı. 5 hazırlık maçında Eskişehirspor, Ümraniyespor, Göztepe ve 2 kez Altay ile karşılaşan yeşil-siyahlılar bu maçlardan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

HOROZ’DA TEK EKSİK SACKO

Sezonun açılış maçı öncesinde YUKATEL Denizlispor’da tek eksik isim yeni transfer Hadi Sacko. Oyuncunun Galatasaray maçında kadroda olmayacağı öğrenildi.

GALATASARAY’DAN ÖNEMLİ TAKVİYELER

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray yeni sezon öncesi önemli transferlere imza attı. Cristian Luyindama’yı bonservisi ile kadrosuna katan sarı-kırmızılılar Jean Michael Seri, Emre Mor, Valentine Ozornwafor, Jimmy Durmaz, Okan Koçuk, Adem Büyük, Şener Özbayraklı ve Ryan Babel’i kadrosuna kattı. Son olarak olarak Roma’nın orta saha oyuncusu Steven Nzonzi’yi KAP bildiren Galatasaray’da artık forvet transferi bekleniyor. Forvet transferinin YUKATEL Denizlispor maçına yetişmemesi ise yeşil-siyahlılar için büyük avantaj olarak değerlendiriliyor.

TERİM VE FEGHOULİ YOK

Galatasaray, YUKATEL Denizlispor maçına iki önemli eksikle çıkacak. Galatasaray’da Sofiane Feghouli’nin böbrek taşı ameliyatı olduğunu açıklandı. Oyuncu YUKATEL Denizlispor maçında sahada olamayacak. Ayrıca bel fıtığı ameliyatı olan ve geçtğimiz sezondan 3 maç cezası bulunan Fatih Terim bu önemli maçta sahada takımının başında olamayacak.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET

YUKATEL Denizlispor ve Galatasaray tarihlerin 1’i hazırlık maçı olmak üzere 43 defa karşılaştılar. Bu maçlarda yeşil-siyahlılar 5 galibiyet alırken, Galatasaray 27 kez sahadan üstün ayrıldı.9 maç ise beraberlikle sonlandı. Galatasaray’ın 85 golüne, YUKATEL Denizlispor 37 golle karşılık verdi.

MUHTEMEL 11’LER

YUKATEL Denizlispor’un karşılaşmaya, Adam Stackhowiak- Tiago Lopes, Cristian Sapunaru, Oğuz Yılmaz, Keremcan Akyüz(Zakarya Bergdich), Kibong Mbamba, Radoslaw Murawski, İsmail Aissati, Recep Niyaz, Mehmet Akyüz(Burak Çalık) ve Hugo Rodallega 11’i ile çıkması bekleniyor.

Galatasaray’ın ise,Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Donk(Selçuk), Seri, Belhanda, Jimmy, Adem ve Babel 11’i ile sahada olması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!