Denizli
03 Temmuz, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'nin Ürünleri ve Zanaatkârları İlgi Odağı Oldu

Denizli'nin Ürünleri ve Zanaatkârları İlgi Odağı Oldu
Anadolu'nun bereketli topraklarını, kültürel birikimini ve el becerilerini yeniden keşfederek insanlığa sunmayı hedefleyen "Anadolu'dakiler" projesi, düzenlenen bir programla tanıtıldı. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere 81 ilden gelen zanaatkârlar ve sanatçılar katıldı. Etkinlikte Denizli'nin kültürel mirası ve ürünleri büyük ilgi gördü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, projenin detaylarını paylaştı. Şimşek, kültürel mirası ve geleneksel yöntemleri koruyarak sürdürülebilir üretimle kaynakları koruma, yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkınmayı desteklemeyi amaçladıklarını belirtti.

Kacır'dan Yerel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Vurgusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında yerel ürünler ve coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekti. Kacır, bu kurumların yeşil dönüşümden kadın ve genç girişimciliğe, yerel ürünlerin geliştirilmesinden eğitim ve mesleki gelişim programlarına kadar birçok alanda destek sağladığını ifade etti. Kacır, "Anadolu'dakiler" projesi kapsamında uygulanacak SOGEP-Anadolu'dakiler Destek Programı'nın müjdesini verdi.

Emine Erdoğan'dan Projeye Destek

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada projenin amacını anlattı. "Bu projeyle Anadolu'muzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı, yeniliklerle günümüze taşımayı ve tüm insanlığın istifadesine sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda yerel ürünlerimizi markalaştırarak küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz," dedi. Erdoğan, sergiyi gezerek el dokuması kumaşlar, halılar, takılar, doğal kokular, aksesuarlar ve gıdaları inceledi.

Denizli'nin Ürünleri ve Zanaatkârları İlgi Odağı Oldu

Anadolu'dakiler Sergisi'nde Denizli'yi temsil eden ürünler büyük ilgi gördü. Denizli Kekiği, kekik suyu, nane ve lavanta yağı, Buldan Bezi, Yeşilyurt Bürümcük Dokuması ve Denizli Top Tarhana gibi ürünler sergilendi. Ayrıca, Denizli coğrafyasında yetişmiş meyve pestili ve cips haline getirilmiş ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programa Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, ajans personeli, Denizli'den sanatçılar, zanaatkârlar, gastronomi uzmanları ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı. Geleneksel zanaatları devam ettiren ustalar, Denizli'nin kültürel ve geleneksel ürünlerini tanıttılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!