3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'nin Geleceğine Yön Verecek Stratejik Plan Onaylandı

Denizli'nin Geleceğine Yön Verecek Stratejik Plan Onaylandı
Denizli'nin gelecek 5 yılına yön verecek 2020-2024 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de tüm kesimlerin katılımı ile hayata geçirdikleri ve kentin gelecek 5 yılını kapsayan hizmet, çalışma, faaliyet ve projelerini belirleyen planın hayırlı olmasını diledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı'nın son birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündemin 3. maddesinde yer alan kentin gelecek 5 yılını kapsayacak hizmet, çalışma, faaliyet ve projelerini belirleyen 2020-2024 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı görüşüldü. Başkan Osman Zolan, Stratejik Planı yaparken kentte bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve tüm kesimler ile vatandaşların katkı vermesini istediklerini, bu yönde de geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uzun ince bir çalışma oldu. Bu çalışmayla hem şehrimizi tekrar bir gözden geçirmiş olduk hem de tüm kesimlerle bir araya gelerek her birine temas etmiş olduk. Katılımcı bir plan ve katılımcı bir belediye yönetimi noktasında gayretimizi bu stratejik planla da sürdürdük."

 

Tüm paydaşların görüşü alındı

Planı hazırlarken tüm paydaşların görüşünü almaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Zolan, "Kentimizin geleceğine birlikte karar vermek için yaptığımız stratejik plan için düzenlediğimiz anket çalışmamıza binlerce hemşehrimiz katıldı. Vatandaşlarımızdan aldığımız bu katkıyı diğer tüm paydaşlarımızdan aldığımız verilerle harmanlayarak, Denizlimize daha iyi hizmet sunmanın bir fırsatı olarak değerlendirdik. Planın hazırlanmasında emeği geçen başta Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Aksel ve çalışma arkadaşlarına, Büyükşehir Belediyemizin ilgili daire başkanlıklarına ve personeline, plana katkı sağlayan kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları ile tabi ki tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

 

Denizli'deki tüm kurumlar sürece dahil edildi

Denizli'nin gelecek 5 yılına yön verecek planla ilgili Meclis üyelerine sunum yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Aksel, 2020-2024 Stratejik Planın tüm paydaşlarla birlikte titizlikle hazırlandığını belirterek, planın misyonu ve vizyonunun da Cumhurbaşkanlığı tarafından diğer tüm belediyelere örnek gösterildiğine dikkati çekti. Planın hazırlıklarına geçen nisan ayında başladıklarını belirten Aksel, Denizli'deki hemen hemen tüm kurumların sürece dahil olmasını sağladıklarını, bundan dolayı planın hata payının yok denecek kadar az  olduğunu söyledi. Sunumun ardından yapılan oylamada 2020-2024 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı kabul edildi.

 

Stratejik Plan nedir?

5018 sayılı Kanunda Stratejik Plan, kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan olarak tanımlanır. 5018 sayılı Kanunun yanı sıra 5393 sayılı Belediye ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunları, nüfusu 50.000'in üzerindeki tüm belediyeleri stratejik plan hazırlamakla yükümlü kılmıştır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!