3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’deki Mahalle Halkının Karşı Çıktığı Taş Ocağı İçin Karar Verildi

Denizli’deki Mahalle Halkının Karşı Çıktığı Taş Ocağı İçin Karar Verildi
Denizli’nin Acıpayam ve Serinhisar ilçesi arasında kalan Alaattin Mahallesi, Çataldere mevkinde 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren taş ocağı işletmesinin, çalışma alanını 237 dekardan 1000 dönüme çıkarmak için yaptığı girişimi Alaattin ve Yassıhöyük mahalle halkı karşı çıkmıştı. Denizli Valiliği,  Çevre Şehircilik il müdürlüğü Taş ocağı'nın talebine 'ÇED olumlu' kararı verdi.

Acıpayam’ın Alaattin mahallesi’nde Çataldere mevkinde bulunan taşocağı ve beton santralinin çevresindeki 1000 dönümlük alanı 21 yıllığına kiralamasına mahalle sakinleri karşı çıkmıştı. Alaattin ve Yassıhöyük mahallesi sakinleri konu ile ilgili 10 Temmuz 2019'da Alaatin Mahallesi'nde toplanarak işletmelerin yapacağı çalışmalarla yeşil alanın tamamen kaybolacağı ve yıllar sonra oluşacak manzaraya vurgu yapaak karşı olduklarını açıklamıştı.

 

MAHALLELİLER KARŞI ÇIKMIŞTI

Alattinliler, mevcut firmalara 21 yıllığına 1000 dönümlük arazinin kiralanması halinde Alaattin ve Yassıhöyük ovasının toz altında kalacağını, yeşil alanın yok olacağını ve 30 metrelik dev çukurla karşı karşıya kalacaklarını dile getirmişlerdi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED RAPORU'NU DUYURDU

Bugün Denizli Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili tepki çeken bir karar alındığı duyuruldu. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Çevre Etki Değerlendirme yönetmeliği göz önüne alınarak taş ocağı işletmesinin 'Üretimsel kapasite artışı' talebine “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiği duyuruldu.

Duyuru da şu ifadelere yer verildi;

İlimiz, Acıpayam İlçesi, Alaattin-Yassıhöyük Mahalleleri, Serinhisar İlçesi, adresinde yer alan ER:3273116 ruhsat numaralı alanda YAPIYOL İNŞAAT MADENCİLİK TURİZM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından yapılması planlanan “ER:3273116 No’lu sahada Kalker Ocağı İşletmeciliği, Kırma-eleme Tesisi, Asfalt Plenti ve Hazır Beton Santrali Alansal ve Üretimsel Kapasite Artışı ve 1 adet Mekanik Asfalt Plenti Tesisi İlavesi” projesi ile ilgili Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu’nun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendiği ve değerlendirildiği bildirilmiştir.

25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verilmiştir.

İlgililere duyurulur.' denildi.

 

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ!

 

Kanaat önderleri bu konu ile ilgili halkı bilgilendirmiş, toplantıda karara itiraz etmeyen köylülerin itiraz haklarını kullanmaları gerektiğini, etmezler ise kabul edilmiş sayılarak kiralamanın ÇED tarafından onanacağını belirtmişlerdi. Bunun üzerine mahallelilerin itiraz hakkını kullandığı açıklanmıştı. Yine de ÇED raporunun çıkması halinde hukuki yollara başvurulacağı açıklamışlardı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!