Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Adli Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

Denizli’de Adli Yıl Açılışı Gerçekleştirildi
Denizli'de, 2019- 2020 adli yılı açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, 2019-2020 adli yılın millete, ülkeye ve Denizli’ye hayırlı olmasını diledi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan'ın çelenk sunduğu törene Büyükşehir Beldiye Başkanı Osman Zolan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Tamer Taşpınar, hakim, savcı ve avukatlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından konuşan Başkan İlhan, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yılını kutladı. Ülkenin, bir yandan terör olaylarının neden olduğu kayıpların acısını yaşadığını belirten Başkan İlhan, “Bir yandan da yanı başımızdaki kanlı çatışmaların Türkiye’ye sıçratılmasından endişe duyduğumuz bir dönemden geçmektedir. Ülkemizin huzurunu çok yakından ilgilendiren bu durumdan çıkmanın sırrı; Atatürk’ün “Yurtta Barış, Cihanda Barış” felsefesinde yatmaktadır. Barış ise evrensel hukuk kurallarının uygulanmasıyla sağlanabilir. Çünkü hukuk herkes içindir; huzur ve refahın, eşitliğin, bağımsız yaşamın ve güvenin temel kaynağıdır. Her ne kadar barıştan söz etmek şu günlerde zor olsa da, geçtiğimiz hafta sonu kutladığımız 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış için, hukuk için umudumuzu yitirmeden mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi..

Ülkemizdeki olumlu olumsuz gelişmelere vurgu yapan Başkan İlhan Konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Avukatların meslek alanları daraltılmakta,  avukatlık mesleğinin yerine getirilebilecek faaliyetlerin sayısı giderek arttırılmaktadır. Hızla açılan hukuk fakültelerinden yeterli eğitim ve donanım almamış eğiticiler öğrenci yetiştirmektedir Güvenilir yargının vazgeçilmez unsurlarından biri etkili bir savunma gücünün varlığıdır. Avukatlık mesleğinin, yargı içindeki etkisinin giderek azaltılma çabaları ve itibarsızlaştırılmasına yönelik çalışmalar savunma gücünü yaralamakta, yargıya olan güveni zedelemektedir.

“HUKUK FAKÜLTELERİNİN KONTENJANLARI DÜŞÜRÜLMELİ”

Hızla açılan hukuk fakültelerinin kontenjanları düşürülmeli, eğitim-öğretim kalitesi arttırılmalı, yeni hukuk fakülteleri uzun yıllar açılmamalıdır. Sorunumuzun büyüklüğünü sayılarla ifade etmek gerekirse;  kayıtlı avukat sayısı yaklaşık 125 bin, stajyer avukat sayısı ortalama 15 bin ve hukuk fakültelerindeki öğrenci sayısı ise 70 bin civarındadır. Bu durum, hem mesleğimizin kalitesini düşürmekte, hem de mesleğimizi ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda bırakmaktadır.

 

“HER TÜRLÜ TEHDİT VE SALDIRININ KARŞISINDA DİMDİK DURDUK”

Kurulduğu günden bugüne Denizli Barosu olarak  kimden ve ne zaman gelirse gelsin her türlü tehdit ve saldırının karşısında dimdik durduk. Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak vazgeçilmez amacımız olmuştur.Bu yüzden de medya artığı bir kısım kalemler ile kendini bilim adamı zanneden şarlatanların, sırtlarını biryerlere dayayarak bizleri hedef göstermelerine de siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güçle hadi ordan demeye devam edeceğiz.

“ÇÜNKÜ ADALET, MÜLKÜN TEMELİDİR

Çünkü adalet, mülkün temelidir. Adaletin sağlanması ancak siyasallaşmamış bağımsız yargıyla mümkündür.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunmaz.Bağımsızlıkla beraber liyakat da eğitim de çok önemlidir.Bugün görevdeki hakim ve savcılarımızın ortalama görev süresi yani kıdemi 2.5 yıldır. Bu genç meslektaşlarımız kürsülerinde hizmet üretmek ve adalet dağıtmanın kutsal ağırlığında ezilmektedir.

“ÖZGÜR SAVUNMANIN YILMAZ BEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Denizli Barosu olarak bugün de yargı bağımsızlığının, özgür savunmanın yılmaz bekçisi olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Her türlü cemaat,  tarikat, vakıf ve  grubun vesayetinden temizlenmiş, yasamanın ve yürütmenin hiçbir etkisi olmaksızın evrensel hukuk kaidelerinin uygulandığı bağımsız bir yargı ve meslektaşlarımızın mesleğini icra ederken her türlü baskı, şiddetten ve zorbalıktan  korunması birinci önceliğimizdir.Bunun için sizlerin gösterdiği çabanın bir kısmını bile olsa sıcak koltuklarında oturan o Yüksek yargıdan da beklemekteyiz.

 

Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, hukukun her alanda üstün kılındığını, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, "Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır." diyor, tüm avukatlarımızın yargıçlarımızın, savcılarımızın ve adliye çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyor, sevgi ve saygılar diliyorum.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!