3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Devlet Hastanesi Hekim Kadrosuyla Göz Kamaştırıyor       

Denizli Devlet Hastanesi Hekim Kadrosuyla Göz Kamaştırıyor       
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında güçlü hekim kadrosuyla göz kamaştırıyor. Hastane bünyesinde bulunan uzman hekimler ve çocuk yan dal branşlarındaki deneyimli hekim kadrosuyla 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere tetkik, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri veriliyor.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarının yanı sıra Çocuk Enfeksiyon, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Nöroloji, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Hematoloji, Çocuk  Kalp Damar Cerrahisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Psikiyatri gibi yandalar, Çocuk Yenidoğan Yoğun Bakım ile Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerinde hekimler tarafından çocuk hastaların takip ve tedavileri Denizli Devlet Hastanesi’nde yapılıyor.

Hastane bünyesinde bulunan çocuk yan dallar;

Çocuk Enfeksiyon; Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile ishal ve idrar yolu gibi sık karşılaşılan enfeksiyonlar tedavi ediliyor.

Çocuk Endokrinoloji; Boy kısalığı olan, aşırı şişman, tiroid bezi ile ilgili hastalığı olan, yeni doğan döneminde hipotiroid dediğimiz önlenebilir zeka geriliği olan hastalara bakılıyor.

Çocuk Nefroloji; Çocukların böbrek ve üriner sistem hastalıkların tanı ve tedavisi yapılıyor.

Çocuk Nöroloji; Epilepsi, ateşli havale, yürüme, konuşma gecikmeleri ve bozuklukları, motor gelişim gecikmeleri ve gerilikleri, baş ağrısı gibi çocukluk dönemi beyin, sinir ve kas hastalıklarının takip ve tedavisi gerçekleştiriliyor.

Çocuk Hematoloji; Kemik iliği, lenf sistemi ve kan ile ilgili hastalıklar inceleniyor.

Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi: Anne karnında yer alan bebeğin kalbinden başlayarak 18 yaşına kadar  kalp hastalıkların tanı ve tedavisi yapılıyor.

Çocuk Psikiyatri; Bebeklik, okul öncesi, okul çağı ve ergenlik dönemlerinde zihinsel, duygusal ve davranışsal sorunları olan çocuklar başvurabiliyor.

Çocuk Cerrahi kliniği; Poliklinik ayaktan teşhis amaçlı işlemler, ayaktan tedavi edici günübirlik ameliyatlar, çocuk göğüs cerrahisi, çocuk üroloji, çocuk karın içi ve yenidoğan ameliyatları ve pediatrik laporoskopi yapılmaktadır.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk  de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığı için Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde uzman hekim kadrosu ve yandal branşlarla hizmet verdiklerini belirterek; “ Denizli Devlet Hastanemizde Çocuk Enfeksiyon, Endokrinoloji, Nefroloji, Nöroloji, Hematoloji, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahi, Psikiyatri gibi çocuk yan dal branşlarımızda tetkik ve tedavi yapılabilmektedir. Çocuk polikliniklerinde 850, 7 gün 24 saat hizmet veren Çocuk Acil Servisimizde de 400 olmak üzere günlük ortalama 1250 çocuğumuz muayene olmaktadır. Yine hastane bünyemizde bulunan 1500 gramın altında erken doğan, kalıtımsal sağlık sorunu olan doğal şartlarda ölüm riski bulunan bebeklerin yaşaması noktasında da 30 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz devreye girmektedir. Türkiye’de çok az kamu hastanesinde bulunan  Çocuk Yoğun Bakım Ünitemizde de  bilinci kapalı olan, solunum yetmezliği bulunan, genel sağlık durumu kötü olan çocuklar tedavi edilmektedir. Görüldüğü gibi Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde anne karnından 18 yaşına dolduruncaya kadar çocukların her türlü tetkik ve tedavisi yapılabilmektedir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!