Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP 96 Yaşında

CHP 96 Yaşında
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerle devam ediyor. CHP’liler İl Başkanlığı öncülüğünde Denizli Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk töreni düzenledi.

Törene CHP İl Başkanı Mahir Akbaba’nın yanı sıra Denizli Milletvekili Teoman Sancar,Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte konuşan İl Başkanı Mahir Akbaba “ Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kuruluştan Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'ten demokrasiye, modern Türkiye'nin kurucusu, aydınlanmanın ve anadolu devriminin öncüsü olması ülküsü ile hakça bir düzen için 9 Eylül 192'te Halk Fırkası adıyla kurulan halkın partisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun"dedi.

 

Başkan Akbaba;"Bugün kurtuluşun ve kuruluşun partisi 96 yaşında. Bugün dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi 96 yaşında. Bugün Türkiyemizin birleştirici gücü, önce insan, önce birlik, önce Türkiye diyenlerin partisi 96 yaşında. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katıldığı son parti kurultayındaki konuşmasında "Ulusa hizmet yolunda tüm varlığımızla çalışmak, tüm parti üyelerinin bozulmaz andıdır" sözlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Zira bizlere düşen görev, önderimizin mirasına sahip çıkmaktır, öyle de yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalıştık, hep çalışıyoruz, daima çalışacağız.Türkiyemiz ve farklı siyasi görüşte, düşüncedeki yurttaşlarımız için Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı çok önemlidir. Öyle ki hemşehrilerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığından kaynaklı, farklı bir güven duygusuna sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne duyulan bu güvende boşuna değildir" diyerek sözlerine devam etti.

 

Başkan Akbaba,"Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililer olarak bizler, üreten bir Türkiye istiyoruz. Farklılıklarıyla  özgür bir Türkiye istiyoruz. Yaratılan her artı değerin eşit dağıtılmasını, refahın yükselmesini istiyoruz. Bizler huzur istiyoruz, barış istiyoruz, adalet istiyoruz.Büyük Atatürk, devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte büyük eserinizden biri olarak nitelendirdiğiniz Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yıldönümünde sizi bir kere daha şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. İlke ve devrimlerinız dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmakta, özgürlük, adalet ve huzur içerisinde yaşamak isteyen  Dünyadaki tüm mazlum milletlere ilham vermeye devam etmektedir. Karakteri hürriyet ve istiklal olan bizler, mazlumların güvencesi, adaletsizliğe uğrayanların gür sesi olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefine ilelebet yürüyeceğiz.Ne mutlu ki bizlere, senin gibi bir babanın çocuklarıyız, ne mutlu ki bizlere, böyle bir babaya böyle bir hataya sahibiz.Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililerin, 96. doğum günüdür. Dev çınar, yeni filiz, 96 yıldır hep beraberiz. Bizler Cumhuriyetimizle birlikte, halkımızla birlikte çok büyük bir aileyiz.Cumhuriyetimizin, halkımızın ve partimizin 96. doğum günü hepimize kutlu olsun” şeklinde konuştu

 

Akbaba’nın konuşmasının ardından partinin gençlik kollarında görev alan Simge Depboylu şiir okudu. CHP’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu akşam saat 21:00’da SÇS Müzik Grubu konser verecek

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!