3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Çamelili Kadınların Sosyal Yaşamına Renk Veriyor

Çamelili Kadınların Sosyal Yaşamına Renk Veriyor
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 2014 yılında vermiş olduğu sözleri sırasıyla yerine getirdi. Başkan Arslan’ın ‘157 Dev Projesi’nde yer alan ‘Ev Hanımları İçin Meslek Edindirme Kursları Açılması’ projesi kapsamında Çameli Üreten Kadınlar Derneği (ÇAMKAD) kuruldu. 

Başkan Arslan; “2014 yılında göreve geldiğimizde 157 dev projesinde yer alan Çameli Modern Kapalı Pazar Yeri sözümüzü gerçekleştirdik. Burada Çameli Halk Eğitim Merkezindeki kadınlarla birlikte ofisimizde el emeği göz nuru işlemeler sergileniyor. Aynı zamanda kadınların vakit geçirdiği sohbet ederek günlerini yapacağı bir cafeterya ve çocukları için bir oyun parkuru var. Karşı tarafta ise gençler için ayrı bir cafetaryamız var. Oyun salonları ve dinlenme yerleri bulunuyor” dedi.

ÇAMKAD İLE YENİ PROJELERİMİZ VAR”

Başkan Arslan, “En son yaptığımız ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteklediği projemizde bayanlarımıza el yapımı doğal sabun üretimi, aromatik tıbbi bitkilerden yap çıkarılması ve bunun pazarlanmasıdır.  bunların kurslarına başladık. Uzman arkadaşlarımız özellikle Çameli ürünlerinden evde nasıl sabun yapacaklarını öğrendiler” şeklinde ifade etti. 

KÖK BOYASI VE KİLİMLER ÇAMKAD İLE YENİDEN HAYAT BULDU

Derneğin kurulmasında amaçlarını da açıklayan Başkan Arslan; “Elmalı Bölgemizde Belediyemiz olarak Halk Eğitime destekte bulunduk. Orada Yöresel Kilim Dokuma Atölyesi kurduk. Yöresel Kilim Dokuma Atöyesi’nde Çameli’ye özgü kilimlerin orijinal kök boyasından yapılması ve kök boyasının da yapılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Boyamızı kendimiz yapıp, boyamasını kendimiz yapacağız. Kilimlerin kimyasal değil, doğal yolla yapılması ve yöreye özgü motiflerin işlenerek dokunması ile ilgili çok güzel bir atölyemiz var. Ekonomi Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Halı Dokuma ile ilgili güzel bir proje olacak. Çameli olarak biz bu projenin içerisinde yer alacağız” şeklinde ifade etti.

“ÇAMELİ KADINLARI ÜRETMEYİ SEVEN İNSANLARDIR”

Çamelili kadınların ürettiği bütün ürünleri, ÇAMKAD’da pazarladıklarının altını çizen Başkan Arslan, şunları aktardı: “Yerli ve yabancı turistleri buraya uğratıp alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Biz, yerel yönetimler olarak her zaman kadınların yanında olduk. Çameli kadınları üretmeyi seven insanlardır. Biz de belediye ve hükümet olarak onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla onlara ücret almadan bir ofis tahsis ettik. Çameli Kapalı Pazaryerimizde faaliyetlerine devam ediyorlar.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!