Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Buldan’da Sanat Var Festivali Başlıyor

Buldan’da Sanat Var Festivali Başlıyor
Soroptimist Kulübü’nün Denizli Sanayi Odası, Buldan Kaymakamlığı ve Buldan Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği “Buldan’da Sanat Var”  Festivali, 11 Ekim’de başlıyor. Buldan’ın tarihi yapıları ile dokumasının sanatla yeniden keşfedileceği etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçılar katılacak.

İş ve meslek kadınların oluşan Soroptimist Kulübü Buldan’da bir ilke imza atıyor.    Denizli ve Karşıyaka Soroptimist Kulübü’nün Denizli Sanayi Odası’nın sponsorluğunda Buldan Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Buldan’da Sanat Var etkinliği, 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Etkinlik kapsamında Buldan’ın tarihi sokakları,  Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kadın sanatçıların, resim, ebru, dokuma, cam ve dokuma üzerine baskı gibi birçok atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

“Tarih sanatla yeniden keşfedilecek”

Buldan tarihinin, doğal güzelliklerinin ve dokuma kültürünün sanatla yeniden keşfedileceği etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldan’ın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü etkinliğe desteklemeye hazırız.  Festivaller,  bir yandan yerel ekonomiyi canlandırırken bir yandan da etkili tanıtım aracıdır. Buldan’da Sanat Var etkinliğine ev sahipliği yapacak olmamızdan dolayı da mutluyum” dedi.

 “Her kadın biraz da sanatçıdır”

El dokumalarını öne çıkarmak ve günümüze kazandırmak için Soroptimist Kulüp öncülüğünde 1995 yılında kurulan Buldan El Sanatları Merkezi’ni (BELSAM), 2000 yılında Buldan Kaymakamlığına devredilerek sürdürülebilir bir katkı sağladıklarını belirten Denizli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Nihal Güngör Kılınç, Buldan’da Sanat Var Festivali ile ilçenin tarihi güzelliklerini sanatla buluşturmaya hazırlandıkları söyledi.

“Aslında her kadın biraz da sanatçıdır yaşamında” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Kılınç,  Karşıyaka Soroptimist Kulübü işbirliği ile “Buldan’da Sanat Var” Festivalini düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Kılınç,  Buldan’ı tercih etmelerinin nedenini ise şu sözlerle açıkladı:   “Sanatsal Birliktelik ve Sanatçı Bakışı İle Dünyaya bakabilmenin daha güzel sevgi dolu bir gelecek hazırlayacağı felsefesi ile geçmişin izlerinde bizi kucaklayacak bir ortamda;yüzyıllık bir arasta da ve antik bir kentte bulacağımız izlerde yürüyelim istiyoruz. Sanat Festivalimizde Soroptimist Sanatçı konuklarımızla, Denizlinin El Dokuma kültürünün zarifliği ve estetiği ile yaşatan Buldan Evlerinde konaklayarak bu keyifli dokuyu birlikte yaşamak, koklamak istedik.”

Buldan’ın tarihi sokakları şenlenecek

Denizli-Karşıyaka Soroptimist Kulüpleri tarafından düzenlenen Buldan’da Sanat Var Festivali,11 Ekim Cuma günü saat 14.00’da tüm sanatçı ve konukların katılımı ile Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayacak. Üç gün devam edecek olan Festival kapsamında Buldan’ın tarihi sokakları, Türkiye’nin en büyük Cam Horoz Heykelinin mimarı Ömür Duruerk, yine Türkiye’ninünlü terra cotta  sanatçısı merhum Necip Savcı’nın sanatını sürdürenoğlu Hasan  Savcı gibi çok sayıda  dokuma, baskı,  ebru, resim, fotoğraf sanatçısını ağırlayacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!