Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Beslenme Yöntemleri

Beslenme Yöntemleri

Toplumsal gelişmeler içeriğinde beslenmenin de fazlaca yer aldığı ve insanların büyük çoğunluğunun bu anlamda kendisine fayda sağladığı yöntem vegan ve vejetaryen şeklinde beslenme çeşitleri geniş çapta yer almaktadır. Bu iki beslenme şekli normal gıdalar dan farklı özelliklere sahip olmaktadır.

Sebze ve Hayvansal Yan Ürünler İle Beslenme

Vejeteryan olarak adlandırılan bu beslenme çeşidinin en temek özelliği hayvansal hiç bir ürüne yer verilmemesi olarak tanımlanmaktadır. Sadece sebze ve et ürünleri dışında (kırmızı et, tavuk ve balık) dışında onların sağladığı ürünler süt, yumurta, yoğurt yan ürünleri kullanmak suretiyle yenilecek gıdalar seçilir. Vejetaryen bir kişinin bu yolla beslenmesinin inanç, kültürel farklılık, doğaya saygı gibi hayvanların tükenmemesi ve onların doğal ortamlarında süregelen hayatını yaşaması ve doğal ölümlerle son bulması en önemli ilkesini kabul etmiştir.

 Vejetaryen Ve Diyet

 Bu grupta beslenen ve diyet uygulayan kimse hayvansal yağlardan uzak durması elbette olası bir diyet kürüdür. Ancak hayvansal proteinlerini mutlaka protein içerikli baklagil ve sebzelerden mutlaka alması gerekmektedir. Özellikle işlenmemiş doğal gıdaları kullanmak öncelikli olmalıdır. Eksi yönleri vardır örneğin vücudun emilimi için önemli olan B12 ve Omega 3 mineral ve vitaminleri vücutta eksilmesi yaşanabilir.

 Vegan Ve Vejetaryen Aralarındaki Farklar Nelerdir?

 Vegan beslenmenin tanımını yapılacak olusa kişinin sadece sebze ve baklagil ile beslenmesi şeklinde kısaca tanım yapılabilir. Vejetaryen ile arasındaki fark Vegan da kesinlikle hayvansal ürünler ve hayvansal ürünlerden elde edilen hiçbir ürün tüketilmemektedir. Yine kişinin içerisinde bulunduğu sosyo-kültürel, dini inanç ve ahlak değerleri bu anlamda önem kazanmaktadır.

 Vegan Ve Diyet

Vejetaryen ile aralarındaki fark Vegan olan kişilerin hayvansal yan ürünlerini de kullanmamasıdır. Dolayısıyla bu diğer gıda maddelerinde yer alan tüm vitamin, mineral, protein alımlarını diğer baklagil ve sebzeleri doğru kullanarak mutlaka alması gerekmektedir. Bir uzman yardımı almak bu anlamda işleri kolaylaştıracaktır. Diğer tüm vücudun ihtiyacı olan yardımcı maddelerin alımı konusunda besin takviyesi gerekebilir. Birçok Diyet listesi yapmak mümkündür. Daha ağırlık yeşil ve kırmızı sebzeler, kuruyemiş ve meyve takviyesi, kuru baklagilleri denge ile vegan diyeti ile zayıflamak mümkündür.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!