Denizli
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

BELTAŞ Hesaplarında Usulsüzlük Tespit Edildi, Suç Duyurusunda Bulunuldu

BELTAŞ Hesaplarında Usulsüzlük Tespit Edildi, Suç Duyurusunda Bulunuldu
Denizli Büyükşehir Belediyesi (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, geçtiğimiz döneme ilişkin BELTAŞ hesaplarında buldukları usulsüzlükler hakkında iki kişi için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. DBB Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarının ilk oturumunda önemli açıklamalar yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, gündemde yer alan maddelerin bir kısmı incelenmek üzere komisyonlara gönderildi. Komisyonlardan gelen iki rapor kabul edilirken, AK Partili Ali Değirmenci'nin istifası ve atamalarla ilgili de bilgilendirme yapıldı.

BELTAŞ'ta Usulsüzlükler ve Savcılığa Suç Duyurusu

Başkan Çavuşoğlu, gündem dışı yaptığı konuşmada BELTAŞ'ta tespit ettikleri usulsüz harcamalarla ilgili geçmiş yönetimi eleştirdi. Çavuşoğlu, "Kayıtlar ile beyanlar arasındaki tutarsızlıklarla ilgili şirketler üzerinde hukukçularımız ve mali müşavirlerimiz inceleme sürdürmekte" dedi. Teleferik'te silinmiş kayıtlara ulaştıklarını belirten Çavuşoğlu, bu kayıtların excel dosyaları üzerinden tutulduğunu ve resmi tahsilatlarla karşılaştırıldığında tutarsızlıkların olduğunu ifade etti.

Mühürlü Torba Sistemi ve Usulsüz Harcamalar

Başkan Çavuşoğlu, mühürlü torba sistemi ile ilgili olarak "Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir sistem" ifadelerini kullandı. Ayrıca, belediye bütçesinden partiye harcama yapıldığını belirterek, "Yeni bir tespitimiz daha var, yaklaşık 10 milyon liraya yakın fatura kesilmiş. Bu faturayı BELTAŞ üzerinden göstermişler ve hizmetin birçoğu bir partiye gitmiş" dedi.

Cumhurbaşkanı Karşılamasına 5,5 Milyon Lira

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı'nın karşılanması için 5,5 milyon lira harcandığını ve bunun büyük bir usulsüzlük olduğunu belirtti. "Her geçen gün hayret etmekten yoruldum" diyen Çavuşoğlu, devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi gerektiğini ancak belediyenin bu işte devreye girmemesi gerektiğini vurguladı.

Vicdan Sahibi Arkadaşlara Çağrı

Çavuşoğlu, "Parti gruplarından 'bizim de bildiklerimiz var' diyenlere ihtiyacımız var. Vicdanı sızlayan arkadaşlara ihtiyacımız var. Gelin hep beraber çözelim" diyerek çağrıda bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde BELTAŞ hesaplarında tespit edilen usulsüzlükler üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, mühürlü torba sistemi ve belediye bütçesinden partiye yapılan harcamaları eleştirerek, vicdan sahibi kişilerin desteklerini beklediğini ifade etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!