Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ulusal Çabalara Yerelde Katkı Sağlanacak

Ulusal Çabalara Yerelde Katkı Sağlanacak
İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri toplamaya yönelik ilk çalıştayını düzenledi.

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda çalıştay düzenledi. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri toplamaya yönelik  Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı. Değirmenci burada yaptığı konuşmada, proje ile iki ana amaçları olduğunu belirterek, "İklim değişikliği için Denizli'de uyum hedefliyoruz ve nihayetinde de sera gazı salımının azaltılmasını hedefliyoruz. Bu süre içinde Denizli'de sizlerle beraber, çalışma gruplarımızla, yönlendirme kurulumuzla pek çok faaliyetler yapacağız. Denizli'de eğitim faaliyetlerinden tutun da çalıştaylara kadar 14-15 ay boyunca iklim değişikliği konuşulacak" dedi.

DENİZLİ, TÜRKİYE'NİN EN TEMİZ KENTİ

Çevrenin geçmişten kalan bir miras ve geleceğe bırakılacak en büyük sermaye olduğunu kaydeden Değirmenci, "Aslında Denizli özeline bakacak olursak çevre hassasiyeti konusunda hiç de azımsanmayacak noktadayız. Denizli bildiğiniz gibi Türkiye'nin en temiz kenti ödülünü alan bir kent. Denizli musluklarından içme suyu içilebilen ender kentlerden bir tanesi. Denizli'de atık suları doğaya bırakmıyoruz, son damlasına kadar arıtarak doğaya bırakıyoruz. Katı atıkların düzenli depolanmasını ve ayrıştırmasını yapıyoruz. Aslında Denizlimizin tamamını çevre anlamında planlamış durumdayız. Tıbbi atık tesisimizde sadece Denizli'deki değil bölgedeki illerden gelen tıbbi atıkları da bertaraf ediyoruz." İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi ile Eylül 2019'da Denizli'de bir iklim eylem planı hazırlanacağını ve bir yol haritasının belirleneceğini ifade eden Değirmenci, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için çalışmaların süreceğini söyledi.

ULUSAL ÇABALARA YERELDE KATKI SAĞLANACAK

Projenin toplamda 2 yıllık bir süreci kapsadığını işaret eden Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığından Proje Koordinatörü Berna Yılmaz ise, projenin yüzde 90'ının AB hibe destek programı kapsamında yapıldığını belirtti. Projenin genel amacının iklim değişikliği ile mücadele konusunda sera gazı salımınının azaltılmasına yönelik ulusal çabalara yerelde katkı sağlamak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Aynı zamanda mevcut ve beklenen iklim değişikliğinin insan ve ekolojik sistemler üzerindeki etkilerinin azaltılarak bu etkilere uyum sağlanması projenin amaçlarındandır. Ayrıca en önemli hedeflerden bir tanesi belediye çalışanlarını bu konuda daha donanımlı hale getirmek" dedi. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman da, gerek kamu gerekse özel sektör olmak üzere farklı kuruluşlarla işbirliği içerisinde projeler yürüterek Türkiye'nin ulusal çabalarına katkı sağmaya çalıştıklarını belirterek, İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver konulu sunumunu yaptı.

YÖNLENDİRME KURULU TOPLANDI

Öte yandan proje kapsamında yerel kurum temsilcilerinden oluşan İklim Değişikliği Yönlendirme Kurulu toplantısı Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, başkanlığında gerçekleştirildi. Kurulun 1 yıl boyunca belirli aralıklarla toplanarak Denizli'nin geleceğine yönelik iklim alanında stratejilerinin belirlenmesi ve benimsenmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!