Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Türk Askerinin Apoletini Sökecek Bir Babayiğit Henüz Doğmadı

Türk Askerinin Apoletini Sökecek Bir Babayiğit Henüz Doğmadı
Türk Askerinin Apoletini Sökecek Bir Babayiğit Henüz Doğmadı

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik “Apoletlerini sökeceğim” açıklamasına sert tepki gösterdi. “Muharrem İnce PKK mevzisinden Türk Ordusuna ateş ediyor” diyen Kasapoğlu’nun açıklaması şöyle:

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse Korgeneral Metin Temel’in apoletlerini sökecekmiş. Bu açıklama hem vahim, hem cahilce, hem de durduğu yeri göstermesi bakımından ibret vericidir.

Korgeneral Temel, Malatya’da katıldığı bir esnaf toplantısında konuşmacı olan Cumhurbaşkanını alkışladığı bahanesiyle hedefe konuluyor. Türk subayının esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun toplantılarına katılması doğrudur, yerindedir. Çünkü Türk Ordusu, Türk Milletinin bağrından çıkmıştır. Ulusal çıkarlarımız aleyhine olmadığı sürece konuşmacıyı alkışlamasında da bir sakınca yoktur. Hatta herkes saygısını belirtmek için alkışlarken, alkışlamayarak konuşmacıyı protesto eder konuma düşmek bir Türk subayına yakışmaz. Malatya’daki toplantı bir siyasi partinin toplantısı değil, Esnaflar Odasının toplantısıdır.

Bu açıklama cahilcedir. Çünkü bir Cumhurbaşkanının apolet sökme yetkisi yoktur. Bir subayın apoletleri mahkeme kararıyla 1 yıldan fazla hüküm giymesi durumunda mümkündür. Sayın İnce’nin Türk Ceza Yasasından ve Askeri Ceza Yasasından haberi bile yoktur. Laf başında “Hukuk Devleti”ni dilinden düşürmeyenlerin insan hakları ve adil yargılamadan ne anladıkları açıkça ortaya çıkmaktadır.

Korgeneral İsmail Metin Temel kimdir? O bir Afrin kahramanıdır. O, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtlarını başarıyla yürütmüş bir Türk Subayıdır. ABD’nin “Kürt Koridoru” projesini darmadağın etmiş bir komutandır. PKK / PYD’nin korkulu rüyası, Türk Milletinin teröre karşı verdiği Vatan Savaşını başarıyla yürütmüş bir generaldir. 15 Temmuz darbesinde FETÖ’nün kendisini öldürmek için infaz timi gönderdiği, PKK’nın diş bilediği, ABD’nin nefret ettiği kahraman bir Türk generaline karşı düşmanın ağzıyla saldırmak vahimdir, gaflettir, delalettir.

Dün HDP lideri Demirtaş’ı ziyaret, onu cumhurbaşkanı yardımcısı yapmak. Bugün Türk Ordusuna saldırmak, bu ne iştir! Ey CHP Yöneticileri, ey kendine Atatürkçüyüm diyenler siz nereye koşuyorsunuz? Aklınızda, vicdanınızda vatan, millet, bağımsızlık, özgürlük, Atatürk Devrimleri diye bir mesele kalmadı mı? Aklınız mı tutuldu? Gözlerinize perde mi indi? Vicdanlarınız mı kurudu? İçinizde gerçek Atatürkçüler yok mu? Neden çıkıp itiraz etmezsiniz.

                Bu kafayla Tayyip Erdoğanlar yıkılır mı?  Millet, teröristi yardımcısı yapmaya kalkanı, Türk Ordusuna saldıranı iktidar yapar mı? Bugünler gelir geçer. Seçim atmosferi bir gün dağılır. 3 – 5 oy uğruna bu ayıplar yapılır mı? 24 Haziran’da hayat bitmeyecek. Millete, vatana, cumhuriyete, Atatürk Devrimlerine, Türk Ordusuna sadakat ve vefa devam edecek. Sizleri uyarıyoruz.    

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!