3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Tin: “Yaşlılarımızın Tebessümübizim Huzur Kaynağımız”

Tin: “Yaşlılarımızın Tebessümübizim Huzur Kaynağımız”
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaşlıların vatan mirası olduğunu belirterek, “Yaşlılarımızın refah düzeyini artırmak, hak ettikleri yaşam koşullarını sunmak için çaba gösteriyoruz. Onların ne kadar rahat ve huzurlu olmalarını sağlayabiliyorsak, ne kadar tebessüm ettirebiliyorsak, biz de o kadar huzurlu oluyoruz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Üçgen, Deliktaş ve Fatih Mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Fatih Pazaryeri’ni de ziyaret eden AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, vatandaştan yakın ilgi gördü. Yaşlılarla sohbet eden Milletvekili Şahin Tin, onların taleplerini de dinledi.

“SOSYAL HİZMET ANLAYIŞIMIZIN ODAĞINDA YAŞLILARIMIZ VAR”

AK Parti olarak, 16 yıllık iktidarları süresince özel önem verdikleri yaşlıların refahı için pek çok uygulamayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “2002-2017 yılları arasında huzurevlerinin kapasitesini 3 kat artırdık. Bugüne değin 60 yaş üzerindeki korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç olan yaklaşık 27 bin yaşlımıza 389 Huzurevinde hizmet verdik. Yaşlıların sağlıklı, hayatın içinde ve aktif bir yaşam sürmeleri için Site Tipi, Avlu Tipi, Sokak Tipi Huzurevi Modeli gibi yeni mimari projeler geliştirdik. Yaşlılarımız için 47 Yaşam Evini ve engellilerimiz için de 138 Umut Evini hizmete açtık. Böylece engelli ve yaşlılarımızın ev ortamında hizmet almalarına imkân sağladık. Bakım ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekânlarda, ihtiyaçlarına uygun hizmetlerin verilmesi amacıyla; yaşlılara yönelik yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek üzere “Yaşlı Destek Programı (YADES)”i başlattık. Kurduğumuz Yaşlılar Koordinasyon Merkezimizle (YKM) 81 il ve 970 ilçemizde vatandaşlarımıza telefon, faks ve internet üzerinden birebir hizmet veriliyor” dedi.

“YAŞLILARIMIZI SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ”

Yaşlılara yönelik sağlık hizmetlerini hem nitelik, hem de sayısal olarak artırdıklarını belirten AK Partili Şahin Tin, “2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçilere toplam 43,4 Milyon TL bütçe ayırırken; 2017 yılında bu rakamı 500 bin refakatçiye ve bütçeyi de 132 katına çıkararak 5,7 milyar TL’ye yükselttik. Tüm yurtta ilk kez başlattığımız evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunmaktayız. 2012 yılından bugüne kadar 856 bin vatandaşımıza bu hizmeti sunduk. İlk kez kurduğumuz palyatif bakım merkezlerimizden, 2017 yılı sonu itibarıyla kamuya bağlı hastanelerimiz bünyesinde toplamda 3 bin 335 yataklı, 196 merkez hizmet vermektedir. Yüksek Öğretim Kurumu bünyesinde 109’dan fazla Yaşlı Bakımı Ön Lisans Programı açılmasını sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaşlı refakatçisi kursları açtık. Kurslarda 2017 yılı itibarıyla 4 bin 200 kişi sertifika almaya hak kazandı. Böylece yaşlı vatandaşlarımıza profesyonel hizmet verecek olan personelin yetişmesini sağladık” dedi.

“YAŞLILARIMIZIN REFAHINI ARTIRDIK”

Milletvekili Şahin Tin, yaşlıların maddi anlamda daha rahat yaşayabilmeleri için de ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Yaşlılarımızın maddi refahını artırdık. 65 Yaş Üstü Aylığını 2002-2018 yılları arasında 20 kat artırarak, 25 TL’den 500 TL’ye yükselttik. Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık. TCDD Genel Müdürlüğü bünyesindeki düzenleme ile tren biletlerinde 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza yüzde 20; 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ise yüzde 50 indirim uygulamasını hayata geçirdik. Yaşlılarımıza verilen maaşları, talep etmeleri halinde evlerinde alabilmelerini sağladık. 2017 yılı itibari ile 12 Milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık” dedi.

“BU VATAN ONLARIN TERİYLE VAR OLDU”

Milletvekili Şahin Tin, yaşlıların gözlerindeki umut ve yüzlerindeki tebessümün maddi karşılığının olamayacağını belirterek, “Devletimizin imkanları arttıkça, yaşlılarımıza yönelik hizmetlerimiz de artacak ve daha da çeşitlilik kazanacaktır. Bu vatanı yaşlılarımızın, atalarımızın alın teri var etti, onların dualarıyla ayakta duruyoruz. Onlar için ne yapsak azdır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!