3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediyesi’nden Bayram Denetimi

Pamukkale Belediyesi’nden Bayram Denetimi
Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren, fırın, pastane ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan Bayramı öncesi işletmeleri sıkı bir şekilde denetleyen ekipler, sağlıksız üretim yapılmasına engel oluyor.

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini daha da sıklaştırdı. İlçe genelinde faaliyet gösteren fırın, pastane ve unlu mamul imalathanelerine yönelik periyodik denetimlerini yapan ekipler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi farklı zamanlarda denetimler yapıyor. 18 kişilik denetim ekipleri fırın, pastane ve imalathaneleri tek tek inceleyerek, kurallara uygun olmayan hususlar var mı kontrol ediyor. Ekipler, işletmeleri ruhsat, hijyen ve gramaj gibi konularda detaylı bir şekilde inceleyerek rapor tutuyor. 18 kişilik ekip farklı zaman dilimleri içinde işletmelere giderek halk sağlığını korumak için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların yanına tezgah altı olarak da bilinen sağlıksız imalathane koşullarına sahip yerler konusunda ekipler hassasiyet gösterirken, ilçe genelinde bu ve benzeri yerlere kesinlikle izin verilmiyor. Yapılan denetimlerde ruhsatı olmayan işletmeler mühürlenirken, eksikliği olan yerlere de gerekli uyarılar yapılırken, uygunsuzluklar olursa para cezası da kesiliyor. İlçe genelinde yapılan denetimlerde yakız zamanda halka sağlıksız ürün sunan hiçbir işletmenin olmadığı görüldü.

 

“Halk sağlığı çok önemli”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi zabıta denetimlerin rutin zamanın dışında daha da yoğunlaştığını belirterek, “Halkımızı sağlıklı ürünlere ulaşması bizim önceliklerimiz arasında. Bunun için zabıta ekiplerimiz işletmelere rutin denetimlerin yanında zamansız denetimler de yaparak sağlıksız koşulların oluşmasına izin vermiyor. Halk sağlığı konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi en çok tüketilen ürünler olan tatlılar konusunda da denetimler yaparak halkımızın sağlıklı ürünlerle bayramı geçirmesi için hassasiyet gösteriyoruz. Pamukkale’de merdiven altı denilen sağlıksız koşullarda üretim yapmak isteyenlere kesinlikle izin verilmiyor. Bu konuda da gerekli çalışmalar ekiplerimiz tarafından gece gündüz demeden devam ediyor. Sevindirici olan ise ilçe genelinde sağlıksız koşullarda üretim yapan firmanın olmaması. Bu vesile ile tüm halkımızın mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!