3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediyesi Yabancı Dil Öğretiyor

Pamukkale Belediyesi Yabancı Dil Öğretiyor
Pamukkale Belediyesi, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen ve kendilerini geliştirmek isteyen Pamukkaleli vatandaşlara yönelik açtığı İngilizce-Almanca kursları başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Vatandaşlarımızın kurslarımıza yoğun bir ilgisi oldu. Kurslarımıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte, tatilde kendini geliştirmek isteyen 15-45 yaş arası vatandaşlara fırsat sunmak isteyen Pamukkale Belediyesi, “Yaz Dönemi Yabancı Dil Kursu” başlığı altında farklı iki yabancı dil kursu açtı. Pamukkale Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği İngilizce ve Almanca kurslarına, genç ve yetişkin gruplarında toplamda 170 kursiyer katılıyor.İngilizce ve Almanca’da gündüz 15-25 yaş gençler eğitim alırken, akşam da 25-45 yaş grubundaki vatandaşlara İngilizce kursu veriliyor.

 

DİL ÖĞRENMEK ÇOK ÖNEMLİ

Kendini her yaşta geliştirmenin önemli olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bir lisan bir insan düşüncesiyle yabancı dil öğrenmek günümüzde neredeyse bir mecburiyet. Biz de yaz aylarında vatandaşlarımızın dil öğrenmesi için İngilizce ve Almanca ile ilgili kurs açtık. Kısa sürede kontenjanlar doldu. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen uzman hocalar tarafından kursiyerlere dil eğitimi veriliyor.  Yabancı Dil Kurslarımızla hem gençlerimiz hem de yetişkin gurubundaki vatandaşlarımız kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. 2 ay sürecek kurslarımıza ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

KURSİYERLER KURSLARDAN ÇOK MEMNUN

Pamukkale Belediyesi’nin açtığı, hem gençlerin hem de yetişkinlerin yoğun bir şekilde başvuru yaptığı ücretsiz yabancı dil kurslarında, kursiyerler ilk hafta oldukça heyecanlıydı. Lise ve üniversite okuyan gençlerin çoğunluğu oluşturduğu kurslarda, kursiyerler ileriki iş hayatlarında faydası olacak yabancı dil kursları için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ettiler. Kursiyerlerden Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü okuyan Sevgi Karakol, “Hayallerim ve hedeflerim var. Kendimi İngilizce adına geliştirmek istiyorum. Bölümüm gereği de iyi bir İngilizce düzeyine ulaşmak istiyorum. Özel kurs bakıyordum. Ama Pamukkale Belediyesi’nin açtığı kursu duydum. Başvurdum, kabul edildim. Bugün burada üçüncü günüm. Çok iyi gidiyor. Kendimi iyi hissediyorum burada. Şimdiden bir şeyler kattığını düşünüyorum. Daha da katacağına inanıyorum. Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi. Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Melih Kaan Bozan, “A1 seviyesinde İngilizce eğitimi almak için belediyemizin kursuna başvurdum. Kurstan beklentilerim, kurs bittikten sonra kendimi anlatabilecek seviyede İngilizce öğrenmek” diyerek Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür etti. İngilizce Öğretmeni Hatice Öz ve Almanca Öğretmeni Ayça Gürcan da, belediyenin açmış olduğu yabancı dil kurslarının kendilerini geliştirmek isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, kursların ilk haftanın hem heyecanlı hem de güzel geçtiğini belirttiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!