3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

MKM’de Atatürk Anlatıldı

MKM’de Atatürk Anlatıldı
Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 19 Mayıs 1919’un 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Her Yönüyle İnsan Atatürk’ adlı söyleşidearaştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, kendisini dinlemeye gelenlere Atatürk’ü anlattı.Kalıpçı, “30 yılda arşivlerde üçüncü bir Mustafa Kemal Atatürk buldum” dedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, söyleşi sonunda araştırmacı-yazar Kalıpçı ’ya teşekkür ederek, çiçek hediye etti.

Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Mayıs 1919’un 100. yıl etkinlikleri başladı. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 19 Mayıs ve Gençlik temalı resim sergisi açıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker veAtatürk hakkında yazdığı kitaplar ve verdiği konferanslarla tanınan araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı serginin açılış kurdelesini kesti. Başkan Doğan, “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı tarihin, milli mücadelenin100. yılı… Bu anlamda kendisini birkezdaha şükran ve minnetle anıyoruz. Bugüne kadar bu vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Şeniz Doğan, “Bizler 100. yıl etkinlikleri kapsamında Merkezefendi Belediyesi olarak farklı birşekilde kutlamak istedik. Özellikle sanat ve spor iç içe olsun istedik. Bu anlamdada bugünkü etkinliğimizle başlıyoruz. Bugün bir resim yarışması düzenledik. Bu etkinliğimizde 55 resim temsilcimiz var. Dereceye giren arkadaşlarımıza ödüllerimiz var.Bu yarışmaya katılan ve emek veren herkese teşekkür ederim.Atatürk’ün ilke ve devrim ışığında aldığımız güçle Merkezefendimizi bir vizyon ilçe, bir marka ilçe yapmak istiyoruz” diyerek konuştu. Ardından Başkan Doğan ve araştırmacı yazar Kalıpçı sergiyi gezdi.Sergiyi dolaşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan sonrasında İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın Her Yönüyle İnsan Atatürk’ isimli söyleşisine katıldı.

“30 YILDA ÜÇÜNCÜ BİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BULDUM”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan araştırmacı-yazar Kalıpçı, “Ben 30 yıllık Atatürk araştırmacısıyım. 30 yılda arşivlerde üçüncü bir Mustafa Kemal Atatürk buldum. Bizim nesile aktarılmayan ve hala daha aktarılmamaya devam eden bir üçüncü Mustafa Kemal Atatürk… İşte o Mustafa Kemal Atatürk ile asker ve devlet adamı Atatürk’ü birleştirdiğimde esas canlılığı o gün anladım. İşte bugün ben 19 Mayıs’ın, Mayısla adı yan yana olan Mustafa Kemal Atatürk’ü birlikte paylaşarak bu coşkuyu kutlayalım istiyorum” dedi. Söyleşiye çok sayıda davetli katıldı. Söyleşi sonunda araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, dinleyicileri tarafından ayakta alkışlandı. İzmir Marşı hep bir ağızdan söylendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İlknur Güntürkün Kalıpçı ‘ya çiçek hediye ederek, teşekkür etti. Kalıpçı ise Başkan Doğan’a kitaplarını hediye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!