Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kriz Söylentilerine İnat Denizli İhracatında Büyüme

Kriz Söylentilerine İnat Denizli İhracatında Büyüme
Kriz Söylentilerine İnat Denizli İhracatında Büyüme

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB üzerinden yapılan ihracatın, Eylül ayında yüzde 8,8 artarak 216 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.
DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Eylül ayı ihracat rakamlarının açıklandığını belirterek, “Ağustos ayında, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin etkisi sonucunda oluşan ihracat azalışımızın ardından; Eylül ayıyla birlikte, ihracatımızın güçlü artışına devam ettiğine şahit olduk” dedi. Eylül ayında ihracat rakamlarının önemli bir artış gösterdiğini ifade eden Memişoğlu; “Ülkemiz ihracatı Eylül ayında yüzde 22,5 oranında artarak 14,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle, bugüne kadar en yüksek ihracat yapılan Eylül ayı performansına ulaşmış olduk. Ocak-Eylül döneminde ise ihracatımız yüzde 7 artışla 123,1 milyar dolara ulaştı.2016 yılının sonundan itibaren toparlanmaya başlayan, 2017 yılıyla birlikte yükselen küresel ticaretin, petrol ve emtia fiyatlarındaki artışla birlikte yakaladığı yukarı yönlü ivmesi devam ediyor” dedi. Bu canlanmanın hem ilimiz hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu ifaden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; “Küresel piyasalar açısından son derece önemli olan bu canlanmanın yanı sıra, hem ilimiz hem de ülkemiz için en büyük ihracat pazarı konumunda bulunan Euro Bölgesinin ithalatında ve ihracatında yaşanan artışlar da, ihracatımızı pozitif yönde etkilemeye devam ediyor. Bilindiği gibi, 2018 yılı ihracatta “Rekorlar Yılı” olarak ilan edilmişti. Yılın ilk üççeyreğinde yakaladığımız başarının ve kırılan farklı rekorların, 2018’in kalan ayları için de olumlu haberlerin sinyalini verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

DENİZLİ İHRACATI 2.5 MİLYAR DOLARI AŞTI

DENİB üzerinden yapılan ihracatın, Eylül ayında yüzde 8,8 artarak 216 milyon dolar olarak

gerçekleştiğini açıklayan Memişoğlu; “Yılın ilk dokuz ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 5,7 oranında yükselişle 1,9 milyar dolara ulaştı. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının eylül ayında yüzde18 oranında arttığını ve 287 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Ocak-Eylül döneminde, Denizli ihracatı yüzde 14,3 artış ile 2,5 milyar doları aştı. İhracatta Rekorlar Yılı’nda ilimiz ihracatının ülkemiz ihracatına sağladığı güçlü katkı hepimiz için ekstra motivasyon kaynağı… Sene sonunda ulaşılacağını öngördüğümüz ihracat rakamının sadece ülkemiz için değil; Denizli ve DENİB için de bugüne kadar ulaşılmış en yüksek değer olacağını düşünüyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!