3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kefe Yaylası’na Görkemli Açılış

Kefe Yaylası’na Görkemli Açılış
Kefe Yaylası ile 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri’ni görkemli bir törenle açtı. Vatandaşların akın ettiği Kefe Yaylası açılış töreninde konuşan Başkan Osman Zolan, “Denizli’ye hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşturulan Kefe Yaylası’nın açılış töreni, 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri ile düzenlenen görkemli bir programla gerçekleştirildi. Serinhisar İlçesi’nin Yatağan Mahallesi’ndeki 1100 metre rakımlı Kefe Yaylası'nda düzenlenen açılış programına, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler açılış töreninden önce Yatağan Mahallesi’ne giderek Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Yatağan Meydan düzenlemesini inceledi. Kefe Yaylası’nda birbirinden maharetli bıçak ustalarının boy gösterdiği stantları gezen Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler burada demir dövüp, vatandaşlarla sohbet etti. Açılış programında konuşan Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Kefe Yaylası’nın yenilenmiş haliyle değerine değer kazandırıldığına dikkat çekti. Kobaş, “Büyükşehir’in gücüne tabi olduktan sonra, Osman Zolan Başkanımın teveccühleri doğrultusunda, eşi benzeri olmayan, Türkiye’deki kamp yerleriyle yarışabilecek Kefe Yaylamız oldu. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Denizli’de ne varsa yaşadığınız yerde o olacak”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  5 yıl önce Denizli’nin tüm ilçeleri, beldeleri ve köylerinde ‘Her şey daha güzel olacak’ sözünü verdiklerini ve yerine getirmenin mutluluklarını yaşadıklarını söyledi.  Başkan Osman Zolan, “Büyükşehir geldiğinde hizmetler artacak ve büyüyecek. ‘Denizli’den nasıl hizmet gelir buraya’ diye sorduklarında,  ‘evet hizmet gelecek ve Denizli’de ne varsa, hangi güzellikler varsa hepsi yaşadığınız yerde olacak’ diye söz vermiştik.  Denizli’ye hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.


“Güzellikleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra Serinhisar ve Yatağan’da gerçekleştirilen proje ve yatırımlardan bahseden Başkan Osman Zolan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizlere destek veren, sırtımızı sıvazlayan başta büyüklerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik olduğu sürece birçok güzellikleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. “ dedi. Kefe Yaylası’nın yeniden düzenlenmesinde hassasiyet ile çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “Doğanın özelliğini bozmadan, gelecek nesillere güzel şeyler bırakabilmek adına betonlaşmadan ziyade, ahşap, çim ve toprakla çok özel ve özenerek yaptığımız bir yapı oldu Kefe Yaylası, güzel bir örnek olsun istedik” diye konuştu.

Milletvekillerinden teşekkür

Denizli Milletvekili Nilgün Ök, konuşmasında yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Ök, “Hemşehrilerimizin hizmetine tekrardan sunulan Kefe yaylamızda emeği geçen Belediye Başkanımız Osman Zolan’ı ve tüm ekibini kutluyorum” diye konuştu.

Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, yapılan düzenleme ve yatırımlar nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Doğa ile uyumlu modern bir düzenleme ile şehrimize ve ülkemize kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyemize, Başkan Osman Zolan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Denizli Milletvekili Şahin Tin ise konuşmasında, Yatağan ve Kefe Yaylası’nın bugün düzenlenen halinin geçmişte hayal bile edilemeyeceğini söyledi. Tin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın söz vermesiyle bugün Kefe Yaylası sadece Serinhisar’ın, Denizli’nin değil, Türkiye’nin çok önemli bir konaklama ve yayla kamplarının yapıldığı güzel bir alan oldu” diye konuştu.

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Kefe Yaylası düzenlemesini sadece fiziksel bir yenileme ve düzenleme olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Özkan, “Milletimizin ve medeniyetimizin yaşatılan bu değerlerini aktarıp, kendi medeniyet köklerimizden, değerlerimizden ilham alırsak ve dünyaya bu şekilde bakarsak kutlu dönemlerimizi yeniden yaşayabiliriz. Yaptıklarımızı yeterli görmeyip çok daha fazla çalışacağız” dedi. 


Konuşmaların ardından  dualarla açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrası sahne alan Denizlili aşık Ozan Nihat, ve Işıl Koç Kefe Yaylası’ndaki vatandaşlara keyifli bir gün yaşattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!