Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

HAZİRAN AYINA AİT FLATFY DAİRE FİYATLARI ARAŞTIRMASI

HAZİRAN AYINA AİT FLATFY DAİRE FİYATLARI ARAŞTIRMASI

Ülkemizde değişen hızlıca yabancı döviz kurları emlak piyasasına ne kadar etki etti? Flatfy’ın bu konu üzerine ilginç araştırmaları var. Ama öncelikle, Flatfy - uluslararası emlak arama motoru faaliyetlerinden bahsedelim. Flatfy, 37 ülkede faaliyet gösteren kullanıcıların kendileri için en uygun taşınmazı bulmalarına yardım eden uluslararası bir web sitedir. Flatfy nasıl çalışır? Arama bölgesinden istediğiniz şehri ve ilgilendiğiniz emlak türünü seçmeniz ve arama tuşuna basmanız yeterli. Daha sonra tek bir sayfada ülkenin tüm lider emlak sitelerinden toplanan sonuçlar ile en doğru tercihi yapmanız sağlanır. Böylelikle tek tek tüm emlak sitelerine göz atmanıza gerek yok. Flatfy sizin yerinize bunu saniyeler içerisinde yapıyor. Şimdi araştırma sonuçlarını inceleyelim.

 

https://lh5.googleusercontent.com/X20jbAuaFTiTat0YvlVU_HBD87KOlnNpvjo7qrMhwY68ZSX4VyLiLmoti35N0SwmNgo-y_8hOTAT6dNMI3t2--SQRLnyBOpwAc2xWqsQ3MnynTAyN4dt2kwSk21UZzeEC1KU2vdE

 

 Araştırmada ülkemizdeki 10 şehir dikkate alınmış. 1,2,3 ve 4 oda tipleri araştırmaya katılarak belirtilen şehirlerdeki ortalama apartman dairesi fiyatları çıkarılmış. Bu sonuçlara göre en pahalı tek odalı evler İstanbul ilimizde. Diğer araştırmaya katılan şehirler içerisinde, tek odalı evlerde 200 bin tl’yi geçen tek ilimiz. Başkent Ankara ise araştırmada ki en çok dikkat çeken ilimiz. Neden? Çünkü başkent olmasına karşın, tek odalı evlerde fiyat olarak İzmir ve Antalya’nın gerisinde kalmış. Dört odalı evlerde; Gaziantep ise, sürpriz yaparak tüm diğer şehirleri ortalama daire fiyatı baz alındığında geride bırakıyor. Gaziantep’te evler ortalama 530 bin tl.

 https://lh6.googleusercontent.com/VBWwGwCwhXWvAl-SmrGOAzY2ceVhV1mwNslziH6j4wx1jKfLjUh84IE0aiS9OBaCv8tsANKIFC5HKngfL4gFu1oVfd1U2GsacSIj9WNXatpHIyNvkXOU05GLMsXcI7ZaChI4qSLL

 

tr.flatfy.com tarafından yapılan ikinci araştırma konusu daha çok yatırımcıların dikkate alacağı bir konu. Dairelerin 6 aylık değer kayıplarını veya kazanımlarını inceleyen araştırmak gerçekten etkileyici. Yakın zamanda yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların dikkate alması gereken sonuçlar var. Yine araştırma başlıca şehirler konu edilmiş ve tek, iki, üç ve dört odalı apartman daireleri üzerinde yapılmış. Bu sonuçlara göre 2018 yılının ilk 6 aylık diliminde yatırımcısına en çok kazandıran daireler, iki odalı daireler. İstanbul da iki odalı evler yatırımcısına yüzde 12 kazandırmış. En çok kaybettiren apartman daireleri ise 4 odalı evler. Neden mi? Araştırmaya göre, Ankaradaki 4 odalı evlerin fiyatları, 2018’in ilk 6 aylık dilimde yüzde 68 düşmüş. Bu sonuçlardan yola çıkarak; tek odalı veya iki odalı evler satın almak, yatırımcılar için daha mantıklı gözüküyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!