3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Baklan’da çiftçilergece eğitiminde buluştu

Baklan’da çiftçilergece eğitiminde buluştu
Denizli'nin Baklan ilçesinde, Baklan Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Çiftçiler Bilgi Paylaşımı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde hayvan hareketleri ve salgın hayvan hastalıkları üzerinde duruldu.

Toplantıya katılan veteriner hekim ve ziraat mühendislerince Hayvan Hastalıkları, Koruma ve Kontrol ile Süt Sığır Yetiştiriciliği ve Pratik Çözümler adlı iki sunum gösterimi yapıldı.

Baklan Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, İlçe Tarım Müdür Vekili Ferhat Cesur, Veteriner Hekim Özgür Manav, Ziraat Mühendisi Doğan Şermet, konu uzmanı teknikerler, çok sayıda hayvan yetiştiricileri ve çiftçiler katıldı.

Çözüm odaklı söyleşi

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği bünyesinde görev yapan Veteriner Hekim Özgür Manav ile Ziraat Mühendisi Doğan Şermet, koyun-keçi vebası, koyun-keçi çiçeği, şap hastalığı, mavi dil, etzima, brusellozis, antraks, bulaşıcı keçi çiçeği ağrısı, enterotoksemi, bulaşıcı agalaksi, şarbon ve diğer hastalıklarla ilgili bilgi verildi. Aşı temini, uygulaması vesürü yönetimi konularında ayrıntılı bir şekilde hayvan yetiştiricilerine bilgi verildi. Ayrıca toplantıda hayvan yetiştiricilerinin merak ettikleri sorular ve karşılaştıkları sorunlar üzerinde çözüm odaklı söyleşi yapıldı.

“Üretici olmak, üretmek ne güzel bir faaliyet”               

Toplantıda hayvan yetiştiricilerine yönelik konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever,“Cumhurbaşkanımız ‘Önceliğimiz kırsalda yaşayan, üreten çiftçimizin kalkındırılmasıdır’demiştir. Bu yönde merkezi hükümetimizin bakanlıklarının kırsalda yaşayan insanlarımızın üretimi ve ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki yatırımlarından, teşviklerinden ve desteklerinden tüm üretici ve yetiştiricilerimiz yararlanmaktadır. Ayrıca bu yönde tarımsal ürünlerin işlenmesi ve üretilenürünlerin pazarlanmasına yönelik tesis kuran işletmeciler desteklenmektedir. İlçemiz için, ilimiz için, ülkemiz için fevkalade önemli bir görev üstleniyorsunuz. İnsanların doyması ve doyurulması misyonunu üstlenmişsiniz. Üretici olmak, üretmek ne güzel bir faaliyet. Ancaküretirken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hayvancılık sektöründe başarılı olabilmemiz içinöncelikledamızlık vasfı yüksek hayvanlarımızın olması, işletmelerimizin ekonomik ölçek büyüklüğündeihtiyaca cevap verecek ünitelere sahip ahır ve ağıl vasfında olması gerekiyor.Her türlü hayvan hastalıklarında ari, güvenlihayvan işletmelerimize sahip olmamız gerekir.Yem bitkisi ekin işlerinin yeterli, kaliteli kaba yem açığımız olmaması gerekir.Yetiştiricilikte konuyla ilgili her türlü bilgi donanımına sahip olmalı, teknik teşkilatların uyarıları dikkate alınmalıdır. Faaliyetlerin yürütülmesinde ve hayvan hareketlerinde kendilerinin bilgilendirilmesi fevkalade önem arz etmektedir. Bizler her zaman, her konuda daima sizlerin yanınızdayız, sizler bizim onurumuz ve gururumuzsunuz.Yeter ki üretimde bulunan çiftçilerimiz başarılı ve kazançlı olsunlar.Toplantıya katılım sağlayan İl Tarım ve Orman Müdürümüz Yılmaz Erkaya’ya, uzman teknikerlerimize ve hayvan yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!