3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Aydın – Denizli Otoyolu İle İlgili Ayrıntı Belli Oldu

Aydın – Denizli Otoyolu İle İlgili Ayrıntı Belli Oldu
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aydın-Denizli otoyolunun ihalesinin onaylandığını, inşaatın başlaması için bütün prosedürlerin tamamlandığını belirterek, “Denizli’nin yıllardır hayali olan projenin başlaması için artık hiçbir engel kalmadı. Aydın-Denizli arası artık çok kısa ve çok güvenli olacak. Başkaları konuştu ama biz yaptık. İlmek ilmek işlediğimiz süreci mutlu sonla tamamladık. Gururla ifade etmek isterim ki; yaparsa AK Parti yapar” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 26 Mart’ta ihalesi yapılan Aydın-Denizli otoyolunun ihalesinin 11 Haziran 2019 itibariyle onaylandığını, inşaatın başlaması için bütün hazırlıkların başladığını açıkladı.

5,3 MİLYARLIK DEV PROJE!

Projenin 5,3 milyar liraya mal olacak dev bir yatırım olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Otoyolun yapım süresi 3 yıl olarak planlandı. Söz konusu otoyolun 140 kilometresi ana gövde, 14 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 154 kilometre uzunluğunda olacak. Otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi bulunacak. Aydın-Denizli Otoyolu, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol ayrım kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar'a, oradan da Nazilli, Kuyucak, Buharkent ve Sarayköy'ün güneyinden devam ederek Denizli'de son bulacak” dedi.

“EMEK VERDİK, BAŞARDIK!”

Aydın-Denizli otoyolunun büyük ve maliyeti yüksek bir proje olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Bu nedenle kamuoyunun da tanık olduğu üzere ilmek ilmek işlediğimiz bir süreç yaşadık. Sabır ve emek isteyen bir projeydi. Denizli’nin yıllardır hayali olan bu proje ile ben de AK Parti’mizin siyaset sahnesine çıktığı ilk yıllarda İl Başkanlığımdan bu yana bizzat alakadar oldum. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci Beyefendi başta olmak üzere, hayalimiz olan bu projeye birçok milletvekilimiz, il başkanımız, bürokratımız emek verdi. Bizi hayalimize kavuşturan sürece katkı koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“DENİZLİ’NİN HAYALİ GERÇEK OLUYOR!”

Projenin başta turizm olmak üzere ekonomik anlamda büyük kazanımlar getireceğini vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Aydın-İzmir arasında yapılan ve uzun yıllardan beri kullandığımız otoban üzerinden geçerken hep büyük hayaller kurardık. ‘Aydın-Denizli arasında da böyle bir yol olsa ve daha rahat ve güvenli bir yolculuk yapsak’ derdik. İnşallah artık bu hayalimize kavuşmamıza ramak kaldı. Kısa sürede tamamlanması planlanan Aydın Denizli arası otoban projesi ile memleketimiz Denizli’den artık zaman kaybı yaşamadan daha rahat ve güvenli bir şekilde Aydın ve İzmir’e ulaşacağız. Aydın-Denizli otoyolu, güvenli ve hızlı ulaşımın yanı sıra kentimize ekonomik anlamda da kazanç getirecek. Turizm yolu artık daha güvenli olacak. Devamında Antalya’ya uzanması öngörülen otoyol ile Denizli, turizm güzergâhının odağına yerleşmiş olacak. Diğer yandan İzmir limanına yük taşımacılığı artık daha hızlı ve konforlu olacak.” dedi.

“YAPARSA AK PARTİ YAPAR!”

“Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık” diyen Milletvekili Şahin Tin, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Birçok projede olduğu gibi, Aydın-Denizli otoyolunu bitirmek de inşallah bize nasip olacak. Onlar hayal bile edemedi ama biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Birileri yürümeyi bile kendine zul görürken, biz milletimiz ve memleketimiz için her zaman daha ileriye koştuk. Elbette yetmez daha da ileriye koşacağız. Denizli’mizin, ülkemizin beklentilerini karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gururla ifade etmek isterim ki; yaparsa AK Parti yapar.”

iŞTE AYDIN-DENİZLİ OTOYOLUNUN GÜZERGAHI
Aydın-Denizli Otoyolu Projesi; Aydın-Muğla Devlet Yolu'nun İzmir-Aydın Otoyolu'nu kestiği noktadan başlayacak. Aydın-Denizli Devlet Yolu'nun İmamköy mevkiinde biten Aydın Çevre Yolu'nun yaklaşık 2,3’üncü kilometresinden ayrılarak Dalama üzerinden Yenipazar'a ulaşacak. Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak İlçesi'nin güneyine ulaşan hat, Kuyucak-Karasu Devlet Yolu'nu köprülü kavşakla geçecek. Otoyol, Karapınar'ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden kıvrılarak Kuyucak-Buharkent arası Devlet Yolu'na paralel seyredecek.

BUHARKENT-SARAYKÖY-DENİZLİ HATTINDA GEÇECEĞİ NOKTALAR
Daha sonra buradan uzaklaşan yol, Sarayköy mevkiinde tekrar Devlet Yoluna yaklaşacak. Sarayköy'ün güneyinden Sarayköy-Denizli Devlet Yolu'na paralel devam eden Otoyol, Sarayköy-Denizli Devlet Yolu'nu Denizli'nin yaklaşık 2 km. yakınında keserek Kumkısık mevkiine ulaşacak. Buradan itibaren Denizli'yi çevreleyen Otoyol, Çeltikçi-Pamukkale Milli Parkı-Kocadere ve Kocabaş mevkiinden geçerek Afyon-Çardak ayrımına ulaşacak. Honaz'ın kuzey batısından geçerek Karateke Köyü'nün güneybatısında son bulacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!