Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“30 Ağustos Halkı İlgilendiren Bir Bayram Değil” Sözlerine Denizli Barosu'ndan Tepki

“30 Ağustos Halkı İlgilendiren Bir Bayram Değil” Sözlerine Denizli Barosu'ndan Tepki
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, belediye meclis toplantısında Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için toplu ulaşımın ücretsiz yapılmasına ilişkin görüşmelerde, 30 Ağustos halkı ilgilendiren bir bayram değil" sözlerine bir tepkide Denizli Barosu’ndan geldi.

Denizli Barosu’ndan yapılan ve 38 baro başkanlığının imzası bulunan ortak basın bildirisinde şu ifadeler yer aldı;

Basına yansıyan şekliyle üç gün önce Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Kurban Bayramında taşımanın ücretsiz olması talebiyle verilen önerge sonrası bir önergede 30 Ağustosta da ücretsiz olması yönünde verilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ikinci önerge verilmesi üzerine “ikisi aynı mı 30 Ağustos herkesin ortak değeri değil ormancılar günü gibi birşey” şeklinde değerlendirme yapıp önergeye karşı çıkmıştır.

İhanet söylemi olan bu yaklaşımı biz Baro Başkanları olarak reddediyoruz. Hiç kimse hele hele yönetici konumunda olanlar milli ve manevi değerlerimizi reddedemez. Bu devlete bayrağa cumhuriyete karşı bir tavır olup ihanettir. 30 ağustos emperyalizme karşı kazanılmış bırakınız Türk Milletini insanlığın bir bayramıdır. 30 Ağustos 26 Ağustos 1071 de Alparslan’la adım attığımız Anadolu’da yok olmaktan kurtulduğumuz 1699 Karlofça’dan bu yana ilk defa toprak kazandığımız topraklarımızı geri aldığımız günü temsil eder.

30 Ağustos meydan muharebesi büyük önder Mustafa Kemal tarafından Zafertepeden bizzat yönetilmiştir. Büyük taarruz 26 Ağustosta başlayıp 9 eylül de İzmir’in kurtuluşu ile son bulmuş ve büyük önderimize bu savaş münasebetiyle gazi ünvanı verilmiştir.

Bugün oturulan mevki ve makamlar varsa bu ve benzeri zaferlere borçlu olduğumuzu bilmek ve şehitler huzurunda ihtiramla eğilmek gerekir. Küstahlıkla, makam şımarıklığıyla dökülen kanları şehitleri emek verenleri aşağılayıp itibarsızlaştırarak değil.

Bu aşağılama, itibarsızlaştırma zihniyetini, söylemini nefretle kınıyor Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’ı istifaya davet ediyoruz.”

Adana Barosu - Amasya Barosu - Ankara Barosu - Aydın Barosu - Balıkesir Barosu - Bilecik Barosu -Bolu Barosu - Burdur Barosu - Çanakkale Barosu - Denizli Barosu - Düzce Barosu - Edirne Barosu -Elazığ Barosu -Eskişehir Barosu - Gaziantep Barosu -Giresun Barosu - Gümüşhane Barosu - Hakkari Barosu - Iğdır Barosu - Isparta Barosu - İstanbul Barosu - İzmir Barosu - Kastamonu Barosu-Kırıkkale Barosu- Kırklareli Barosu - Kocaeli Barosu - Malatya Barosu - Manisa Barosu - Mersin Barosu - Muğla Barosu - Niğde Barosu - Sinop Barosu - Tekirdağ Barosu - Tokat Barosu - Trabzon Barosu - Uşak Barosu - Yalova Barosu - Zonguldak Barosu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!