© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Laodikya Antik Kenti'nde Atlı Jandarma Devriyesi Başladı

Denizli'nin Laodikya Antik Kenti'nde güvenliği sağlamak için atlı jandarma devriyesi göreve başladı. Bu yeni uygulama, turistler tarafından büyük ilgi gördü ve memnuniyetle karşılandı.

Laodikya'da devriye gezen atlı jandarmalar, hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Turistler, atlı jandarmalarla hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. Atlı jandarmalar, jandarma subay, astsubay ve uzman jandarmalar arasından özenle seçiliyor ve hayvan bakımı, binicilik, nalbantlık gibi konularda eğitim alıyorlar.

Geniş Alanlarda Güvenlik Sağlanacak

Yetkililer, geniş bir alana yayılan antik kentlerde güvenliğin sağlanması için atlı jandarmaların önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Atlı Jandarma timleri, bölgeyi ziyaret eden turistlerin can ve mal güvenliğini sağlayacak, çeşitli konularda bilgilendirme ve uyarılarda bulunacak.

Turizm Sezonunda Görev

Atlı jandarmalar, turizm sezonunda turistik bölgelerdeki il jandarma komutanlıklarında görev yapıyor. Turizm dışında, av sahalarının korunması, orman bölgeleri ve çevre kontrolü, toplumsal olaylara müdahale ile tören ve gösterilerde de görev alıyorlar.

Asayiş ve Güvenlik İçin Devam Edecek

Ziyaretçilerin güvenliği ve antik kentlerde asayişin korunması amacıyla devriye görevi sürdürülecek. Atlı jandarmaların göreve başlaması, Laodikya ve çevresindeki güvenlik önlemlerini artırarak, ziyaretçilere daha güvenli bir ortam sağlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER