© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Görevden alınan Borucu’dan Suçlama: "İlçe Başkanı Tarafsız Değil"

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Borucu, görevden alınmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu ve ilçe başkanını suçladı.

CHP Serinhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Borucu ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Genel Başkanlığı kararıyla görevden alındı. Borucu'nun yönetimine yazdığı 5 asil ve 5 yedek üyenin CHP üyesi olmadıkları gerekçesiyle görevden alındıkları belirtildi. Ancak Borucu, bu iddiaların perde arkasında farklı nedenler olduğunu öne sürdü.

İlçe Başkanı Tarafsız Davranmadı

Borucu, kongre öncesinde CHP İlçe Başkanı Ramazan Ekiz'in tarafsız davranmadığını savunarak şunları söyledi: “Seçim öncesi tarafsız olması gereken ilçe başkanı, toplu ortamlarda şahsıma adaylığımın desteklenmediğini açıkça beyan etti. Üyelik göndermekte ısrarlarımıza rağmen, ‘yapmıyorum kardeşim bu insanlar ne diye getiriyor bu üyelikleri’, ‘GBT sorgulaması yapacağım’ diyerek direndi ve online üyeliğe başvurmamıza neden oldu.”

Kontrol Mücadelesi İddiası

Ayşe Borucu, ilçe yönetimini CHP'yi kendi kontrolünde tutma çabası içinde olmakla suçladı. “Seçme ve seçilme hakkına herkes sahiptir. Seçim günü adayın üyeliğinin olmadığını kontrol ettikten sonra dilekçe ile başvurdum. Genel merkezden üyeliğinin yapıldığı bilgisi verildi, ancak bu yeterli değildi ve Yargıtay’ın sayfasından görmek istedim” dedi.

Üyelik Sorunları ve Sorular

Borucu, kendi yönetim kurulu üyelerinin parti üyesi olmadıkları yönünde uyarıldığını belirtti ve şu soruları sordu: “Kişi ve kişilere göre mi üyelik yapılmaktadır? İlçe başkanı tarafsız mıdır? Adayın üyeliğini Yargıtay'dan görmek isteyince seçime neden geçildi? Karşı adayın üyeliklerini genel merkezden yaptık diyen yöneticiler, üye olacakları hepsini bir araca bindirip hızlı üyelik durumu sağlamış mıdır?”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER