© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli’nin dev firmasından çalışanlarına konut desteği!

Denizli’nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan Erbakır, çalışanlarına yönelik ikinci toplu konut projesine start verdi. 23 yıl önce 122 çalışanı için konut yapan şirket, bu kez 208 çalışanı için konut inşa edecek.

Denizli’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Erbakır, işçilerini ev sahibi yapma yolunda önemli bir adım daha attı. 26 yıl önce başlattığı Bakırkent 1 projesiyle 122 çalışanını ev sahibi yapan Erbakır, şimdi de Bakırkent 2 konut projesiyle 208 çalışanını ev sahibi yapmaya hazırlanıyor.

Sarayköy’de Babadağ yolu üzerinde inşa edilen Bakırkent 2 projesinin temeli dün düzenlenen törenle atıldı. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Er-Bakır Yönetim Kurulu üyeleri Müjdat Keçeci ve Sedat Erikoğlu, kooperatif üyeleri, Er-Bakır A.Ş. yöneticileri, çalışanları ve aileleri katıldı.

208 KONUT İNŞA EDİLECEK

Projenin ilk aşamasında 208 konut inşa edilecek ve bu konutlar, çalışanların taleplerine göre 2+1 veya 3+1 olarak tasarlanacak. Yatay mimaride, depreme dayanıklı, bahçeli ve müstakil evler olarak planlanan konutlar, bölge insanının yaşam alışkanlıklarına uygun şekilde inşa edilecek. Ayrıca proje, kreşler, okullar, ibadet alanları, ticari alanlar, sosyal alanlar, yürüyüş yolları, parklar, dinlenme bölgeleri ve hobi bahçeleri gibi kapsamlı sosyal alanlarla da bölgeye değer katmayı hedefliyor.

Erbakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizliyeniolay.com’a yaptığı açıklamada, “Bu kooperatifte Erbakır’da çalışan işçiler yer alıyor. Daha önce yaptığımız projeye katılan çalışanlarımız ev sahibi oldular ve şimdi kendi evlerinde yaşıyorlar. Kooperatif sayesinde işçiler maliyetine ev sahibi oluyorlar. Erbakır’ın desteği projenin her aşamasında hissediliyor ve bitene kadar da destek olacağız. Çalışmalar bizlerin rehberliğinde yürütülüyor. Denizli’de kooperatif kuran bir şirket yok. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de dar gelirlilerin konut sorunudur. Bu projenin başka şirketlere de örnek olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakırkent 2 projesi, Erbakır’ın sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olarak, çalışanlarına sağladığı bu imkânla Denizli’de örnek bir proje olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER