© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli'de ocak söndüren zam! Mutfak tüpü fiyatları şaha kalktı

Denizli’de tüp fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 50 TL'lik yeni bir zam daha yapıldı. İşte son zam sonrası Denizli’de mutfak tüpü ve piknik tüpü fiyatları...

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış nedeniyle Denizli'de zam haberleri dur durak bilmiyor. Evinde doğal gaz olmayan dar gelirli vatandaşların kullanmak zorunda olduğu mutfak tüpü fiyatlarına yüzde 7 oranında zam geldi.

Bir Yılda Yüzde 100'e Yakın Zam

Denizli'de geçen yılın Temmuz ayında 376 TL'den satılan Aygaz mutfak tüpü, bugün yapılan 50 TL'lik yeni zam ile 736 TL oldu. Mutfak tüpüne yapılan son zamla birlikte tüpteki bir yıllık fiyat artışı yüzde 97'ye ulaştı. Ayrıca, 2 kilogramlık piknik tüpü ise 132 TL'den 141 TL'ye çıktı. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında piknik tüpü 75 TL'den satılıyordu.

İndirim ve Zam Sayısı

Yılın 7. ayında yapılan zamla birlikte Denizli'de tüpe 6. kez zam gelmiş oldu. Tüp fiyatlarına bu yıl içinde 3 kez indirim yapıldı.

Dar Gelirli Vatandaşlar Zorlanıyor

Mutfak tüpü fiyatlarındaki artış, özellikle evinde doğal gaz olmayan ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Her geçen gün artan fiyatlar, mutfak giderlerini önemli ölçüde artırıyor ve vatandaşların bütçelerini zorluyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER