Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ÜZGÜNÜM PAMUK İNTİHARA KALKIŞTI

26 Nisan 2017, Çarşamba 18:21

Ailecek hayvanları sevmemize rağmen, evde pek hayvan besleme taraftarı değiliz. Çünkü ev hayvanlarının sorumluluğunu yüklenmek çok zor. Biz ailecek gezmelere, tatillere gitmeyi çok sevdiğimizden, böyle bir sorumluluk almak pek mantıklı görülmüyor, şimdiye kadar da ne bir köpeğimiz, ne de bir kedimiz oldu. Çünkü bu tecrübeleri akvaryumumuz ve bir çift muhabbet kuşumuzun olmasından edinmiştik.

Zaman, zaman çocuklarım evde hayvan besleme konusunu gündeme getirseler de, biz büyükler olarak sorumluluk almak istemediğimizi dile getirdik ama bir gün kızımla oğlum arasında geçen mutluluk dolu bir telefon görüşmelerini kızım bize şöyle aktardı. "Babamın pek önemsemeyeceği ama annemin pek hoşuna gitmeyeceği bir sürpriz yapmayı düşünüyormuş Derviş" dedi. Şaşkın ve meraklı bir şekilde kendi aramızda yorumlar yaptık ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Eşimle beraber gizemli sürprizi beklemek zorunda kaldık.

Sürpriz; oğlumun arkadaşları okullarını bitirince memleketlerine gitmek zorunda olduklarından ellerinde bulunan kedi yavrusunu, arkadaşlarından alıp bize getirmek oldu.. Biz şaşkın ve bir o kadarda sevimli kedi yavrusuna bakakaldık. Oğlumla kızım pet shoplara giderek ona bir taşıma kafesi, kedi tırmalama platformu, çişini yapması için kum ve kum leğeni, oyuncaklar, toplar, kedi mamaları v.b ne gerekiyorsa aldılar getirdiler. Hanımla baktıkça kedi yavrusuna ısınmaya ve sevmeye başladık; sevimli, mavi gözlü süt beyaz Ankara türü bir kedi yavrusu sevimlimi sevimli. Pamuk ismini verdik ailecek. Çok oyuncu oyunlar oynuyor, bizleri de oyunlarına dâhil ediyor ya da onu sevdiğimizden biz onun oyunlarına dâhil oluyoruz. Sevgi, ilgi yoğun, bizim ailenin bir parçası haline geldi. Her türlü yiyecek, suyu, sütü, yediği önünde yemediği yanında tabiri tam ona göre söylenmiş. Ama kedi bu fazla ilgiden alakadan sıkılınca biraz da etrafını tanıma bakımından çevreyi kolaçan etmeye başladı. Kızım onun düşmesinden korktuğu için önlem almak bakımından, pime pen ölçüleri ve sineklikler sipariş edildi. Araştırdığımız bilgilerde bu cins kedilerin özelliklerine baktığımızda şöyle bilgiler var.. Bu ırk dünyaca ünlü bir kedi ırkı. Saf, doğal bir kedi türü. Güçlü enerji dolu ama nazik, çok hareketli atlamayı seven, ilgi ve şefkat görmeyince bunu zorla elde etmeyi bilen bir tür ve başka başka huy ve özellikleri var.

Telaşlıyız, eve kütüphane yaptırıyoruz. Bu telaş arasında pamukla pek ilgilenemedik. Bir ara kapı çalındı. Komşu kadın, evlerinde beyaz bir kedinin olduğunu; "pek ihtimal vermedim ama sizin mi diye bir de size sorayım dedim" diyerek geldi. Hemen bir telaş ve arayış içerisine girdik. Ortalıkta Pamuk görünmüyordu demek ki koşunun bahsettiği kedi bizim pamuktu. "Bizim, yeni getirdi çocuklar. Şimdi buradaydı, bizim telaşımızdan yararlanmış diyerek komşuya teşekkür ettik ve pamuğu getirdik. Pamuk'a neden böyle yaptın, yediğin önünde yemediğin arkanda. Sevgi, ilgi gani, niye gittin komşuya diyerek biraz sitem ettik dilimiz döndüğünce. Pamuk suçlu, utangaç, yüzümüze bakmıyor. Göz önünde olmayan yerlerde yatıyor ve hep düşünüyor. Bizimle oynamıyor ilgilenmiyor. O geceyi öyle geçirdi. Stresler de ve uyuklama modunda.

Sabah oldu, eşimle kahvaltı yapıyoruz. Bir ara mutfakta yanımızdan geçip gitti. Biz canı sıkıldığından balkonda dolaşacağını sandık. Artık söylediklerimizi anladı, utandı, yaptığından pişman gitmez bir yere artık derken balkonda bir tıkırtı oldu ve arkasından kesik kesik birkaç miyavlama geldi. Bizde bir telaş, nasıl toparlanıp kalktık. Pamuk balkonda yoktu. Aşağıya baktığımda pamuk altıncı kattan aşağıya atlamış yerde yatıyordu. Oğlum ve kızıma haber verdik. Koşup yanına gittiklerinde, hiçbir yaralanma yok, kırık çıkık görünmüyordu. Fakat korkmuş yerden kalkmak istemiyordu. Hemen acilen veterinere götürdüler. Veteriner, uzun uzun muayene ve tetkik ettikten sonra, ucuz atlattığını, hiçbir yaralanma ve iç kanamaya rastlanılmadığını söylediğinde ailecek rahatlamıştık.  Üzüntümüz hafifleyerek acıma duygusuna dönüştü.

Pamuğu yeniden kazanmış olduk. Pamuk şimdi evimizde bir metrelik yüksekliğe bile çıkarsak yukarıdan aşağıya bakmaya cesaret edemiyor. Yaptıklarından mahcup bir o kadar da üzgün.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.