Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Milletvekilleri mi? Dostlar alışverişte görsün

16 Kasım 2019, Cumartesi 12:54
Milletvekilleri mi? Dostlar alışverişte görsün

Her yeni güne umutla başlamaktan vazgeçmiyoruz. Hal böyle iken gün içinde yaşananlar, duyduğumuz haberler umutlarımızı törpülüyor. İntihar eden insanlar, yitip giden yaşamlar, iş bulamadığı için ölümü seçen gençler, geçimini sağlayamadığı için sokakta ıvır-zıvır satan yaşlılar, çöpten yiyecek bulmayı uman fakirler, açlık sınırının altında yaşayan aileler, zehirleyen besinler, ötekileştirilen çocuklar, katledilen doğa, kalkınamayan sanayi, tacize-tecavüze maruz kalan çocuklar-kadınlar, yani uzayan giden bir liste…

Bütün bu sorunlara çözüm bulacak merci Devlet eliyle hükümet, peki hükümet ne yapıyor? Yumurta hesabı.

İktidarı da muhalefeti de, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, dostlar alışverişte görsün hesabı toplanıyor. Allah aşkına halk için ne yapıyorlar? Somut bir icraat üretmekten fersah fersah uzak insanlar topluluğu oluşturmuşlar orada. Birbirlerine bağırıp çağırıp ‘’Bak ben sizin hakkınızı savunuyorum.’’ ‘’ Bak ben ne kadar da cengaverim.’’ ‘’Bak ben işimi nasıl da iyi yapıyorum.’’ Göstermeliklerinden başka ne yapıyorlar?

      Son yaşanan intihar olaylarından sonra, yer yerinden oynamalıydı, büyük bir sosyal ve ekonomik yıkım göstergesi olan bu olaylar kanıksanmış şekilde karşılanmamalıydı; ilk olaydan sonra, hemen acil sorun teşhisi ve çözüm yolları üretilmeli, herkesten ses çıkmalıydı, halk ve siyaset mensupları olarak. Millet de yansıması olan vekiller de bekleneni vermedi.

Millet, milletvekillerini seçip, Meclise gönderdi ise, sabah dokuz akşam altı mesaisi için göndermedi. Aktif projeler görmek, toplumun sürekliliğini sağlayacak işlerin yapılması, kamunun yararı, Devletin sürekliliği için gönderdi. Şartlar ne olursa olsun bunları yapmakla mükellefler. Diyebilirler ki ‘’Artık parlamenter sistem yok, elimizde yetki yok, iş yapacak erke sahip değiliz.’’ O zaman, ‘’Biz etkisiz şekilde bu koltuklarda oturarak maaş almayacak kadar ahlak sahibi insanlarız.’’ Diyerek istifa edecekler.

Böylece büyük bir dönüşümün, büyük bir protestonun öncüsü olacaklar. Devrim niteliğinde bir adım atacaklar. Peki, bunu yapacak dirayet ve vicdan var mı? Cevabı belli; dostlar alışverişte görsün!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.